Måske udvides sigtelsen mod tre der skød appelsiner mod Kongeskibet

18. juli 2016 112

Politiet er ved at se på, om der er mulighed for at udvide sigtelsen mod tre midaldrende mænd, så de også sigtes for at have udsat andre mennesker for fare.

Årsagen er, at de tre mænd fra “den kristne side” skød med en såkaldt appelsinkanon mod Kongeskibet lørdag kl. 20.15.

“Vi fik en melding om, der blev skudt mod Kongeskibet og det satte jo en masse ting i gang”, siger Mads Hansson og antyder, at i disse tider med terror, så frygter man jo det værste.

“Men det viste sig, at tre midaldrende mænd stod på den anden med en appelsinkanon. Den skød hen over skibet og smadrede ruden på en bil og der var mennesker, der måtte løbe væk fra Slotskajen”, siger Mads Hansson til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

De tre mænd er sigtet for hærvæk, ulovlig våbenbesiddelse og overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

“Og her mandag formiddag overvejer vi at udvide sigtelsen, så det kommer med, at de har udsat andre for fare”, siger han. Årsagen er, at hvis en person blev ramt, så ville vedkommende komme til skade.

Appelsin- eller kartoffelkanon

En appelsinkanon eller kartoffelkanon er et hjemmelavet skydevåben, der som regel er bygget af plasticrør og benytter en eksplosiv gas – eksempelvis hårlak – eller trykluft som drivmiddel. Som navnet siger, er appelsiner eller kartofler de foretrukne projektiler.

Artiklen fortsætter under annoncen

En kartoffel eller appelsen kan skydes afsted med op til 180 kilometer i timen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. maj 2022 Gråsten, Frivillige

Trygfonden hjælper KGGO med at genstarte kørestolsringridningen

17. maj 2022 Gråsten

Der er lagt op til det helt store comeback for Gråsten Kørestolsringridning, der, med foreningen KGGO i spidsen, genoptager den årlige tradition som vært for foreningens særegne bud på en festlighed i ringridningens ånd. Efter de seneste to års Corona-relaterede aflysninger af eventet er det med stor glæde, at foreningen KGGO kan løfte sløret for […]

Læs mere...