Madbanken er glade for at fortælle, at de starter op på fredag, hvor der åbent fra kl. 15.00 til 16.00.
I den anledning vil bagindgangen til Frivillighedens Hus blive omdannet til en’ madbank’, hvor engagerede frivillige vil dele overskudsmad ud til dem, der har behov for det.
En Madbank er en vigtig indsats for at reducere madspild i detailhandlen. MadBanken Sønderborg tilbyder en unik mulighed for at modtage gratis overskudsmad samtidig med, at de bekæmper madspild. I øjeblikket arbejdes der sammen med enkelte butikker i Sønderborg, hvor der hentes mad, som stadig er af høj kvalitet, men som ikke kan sælges på grund af udløbsdatoer eller beskadiget emballage.
”I Frivillighedens Hus er vi glade for, at madbanken vægter tilgængelighed højt ved ikke at bede om tilmelding via Facebook. I stedet kan man blot møde op. På den måde sikrer vi, at ingen udelukkes fra madbankens gode tilbud”, siger frivillighedskonsulent Johnny Gammelgaard Alfsen til SønderborgNYT.
På den første dag tilbyder madbanken primært friske frugter og grøntsager, som har en kort holdbarhed og ellers ville være blevet kasseret.
Madbanken vil herefter have faste maduddelinger hver mandag og fredag fra kl. 15.00 til 16.00.
“Overskudsmaden er beregnet til socialt udsatte borgere i lokalsamfundet. Maden vil være varer med kort holdbarhed, som butikkerne ellers ville have smidt ud. Kom forbi, medbring bæreposer til din mad, men vær forberedt på en mulig ventetid ved bagdøren ud mod parkeringspladsen, da madbanken lukker folk ind i små grupper”, siger frivilligkonsulenten..
Du behøver ikke at tilmelde dig. Hvis du er interesseret, så kommer du bare og stil dig i kø. Uddelingen sker efter først-til-mølle-princippet.