Dragerne var løs i Vemmingbund

20. september 2015 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Lørdag stod i dragens tegn i Vemmingbund. FOA holdt for tredje gang siden 2012 Dragefestival i Vemmingbund. Her kunne børn og barnlige sjæle bygge deres egen drage eller flyve med deres medbragte drager.

Desværre spillede vinden ikke helt med. Det var først sidst på eftermiddagen, at vinden havde så blæst sig så meget mod til, at der var styrke nok til, at kunne flyve med de store drager. Men så var der jo heldigvis mulighed for at underholde sig på anden vis. Der var bla. mulighed for at blive ansigtsmalet, lære at slukke en brand, bygge og male sig egen drage, osv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skulle tørsten melde sig, var der selvfølgelig også mulighed for at få en øl eller en sodavand, og meldte sulten sig, kunne man kaste sig over friskplukkede æbler eller friskgrillede ringriderpølser.

Også musikalsk have FOA dækket sig ind på denne solrige lørdag.

Således var der en jævn udskiftning af musik på den opstillede scene.

Midt på eftermiddagen, kaprede Pipi Langstrømpe pludselig mikrofonen fra musikerne, for at tilkendegive, at hendes far, Kaptajn Langstrømpe, var på vej fra endnu et togt til de varme lande. Pipi mente også at vide, at Kaptajnen muligvis havde en skat med sig hjem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til de mange børn stor glæde viste det sig, at Pipi havde ret: Farmand Langstrømpe kom sejlende i sin lille jolle, og da han lagde til, fortalte han Pipi og de ventende unger, at han havde en skat med hjem, som han gerne ville dele med dem. Skatten viste sig at indeholde guldmønter. SønderborgNYTs fotograf havde en mistanke om at disse guldmønter formodentlig var chokoladeguldmønter, men eftersom den udsendte medarbejder var lidt for gammel til at kunne gå for at være et barn, forbliver dette ren spekulation.

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNyt havde sendt Bo Bach Jensen samt Torben Sievertsen til Vemmingbund for at indfange stemningen. Du kan se deres billeder ved at følge linket herunder.

billede

25. april 2024 112, Sønderborg

Brand i grillbaren Hos Jesper

25. april 2024 112

Onsdag aften ved 23-tiden var der brand i grillbaren Hos Jesper tæt ved Rutebilstationen. “Der var nogle unge gutter, som havde ringet til mig og sagt, at det røg fra grillbaren, så jeg skyndte mig herhen”, siger Jesper Sørensen til SønderborgNYT. Da han åbnede døren væltede røgen ud og han skyndte sig at lukke igen […]

Læs mere...