Mange flere penge end tidligere til udvikling i landdistrikterne

20. februar 2021 Politik

Den nye indenrigs-og boligminister, Kaare Dybvad Beck, har åbnet for ansøgninger til Landdistriktspuljens første af i alt tre runder. I år er der afsat 62 millioner kroner til udviklingsaktiviteter i landdistrikterne – hele 38 millioner kroner mere end i 2020.

Formand i Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, priser pengene velkommen:

“Det sender vigtige signaler til landdistrikterne og til øerne, at der følger handling med, når regeringen taler om vigtigheden af at skabe balance mellem land og by.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nærhed er blevet mere end blot et populært samtaleemne og nu gør man alvor af sine ord ved at afsætte et rekordstort beløb. Særligt taget det kriseprægede år i betragtning er det derfor enormt vigtigt, at flere lokale udviklingsprojekter kan få tilskud”, siger Steffen Damsgaard og fortsætter:

“Målretningen af puljen til områder præget af landvindmøller er vigtig, fordi lokalbefolkningen dér er mest generet af møllerne og må leve med generne i hverdagen. Derfor giver det rigtig god mening at lokalbefolkningens projekter bliver tilgodeset i forhold til muligheden for at skabe nye tiltag og udvikling i områder med landvindmøller”.

De tre ansøgningsrunder i år erstatter de tidligere års to runder. I år vil der derfor både være en runde i det tidlige forår, til sommer og til efterår. Årets første runde uddeler midler for i alt 13,5 millioner kroner fordelt over tre emner:

9,6 millioner kroner til projekter i områder med landvindmøller, 2,5 millioner kroner til projekter på de små øer og 1,4 millioner kroner til forskningsprojekter.

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Beck fremhæver også vigtigheden af at sikre landdistrikternes udvikling med Landdistriktspuljen:

“Regeringen ønsker en målrettet indsats for at skabe udvikling og gode levevilkår i landdistrikterne. De seneste år har centralisering mange steder spændt ben for de små byer, og derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu giver ekstra støtte til de mange ildsjæle, som gør en forskel for deres lokalsamfund”, siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Beck i en pressemeddelelse.

Formålet med Landdistriktspuljen er at fremme beskæftigelse, erhvervsudvikling, service, levevilkår, bosætning samt lokale kultur- og fritidsaktiviteter i landdistrikterne.

Ansøgningsskemaer og vejledninger kan findes på Livogland’s underside om Landdistriktspuljen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk