– Mange lytter – andre vil hellere ha’ den næste øl

14. juli 2014 Kultur

Borgmester Erik Lauritzen gik på talerstolen til Herrefrokosten ved Ringriderfesten, hvor han skulle tale til 1864 herrer. Det er ingen hemmelighed, at borgmesteren har været lidt nervøs for sin optræden foran så mange mennesker.

– Nu vil jeg give ordet til borgmester Erik Lauritzen, hvis ellers han ben kan bære ham op på talerstolen, siger toastmaster Leif Maibom.

Erik Lauritzen tager telefonen midt i sin taletid.

Erik Lauritzen tager telefonen midt i sin taletid.

– Det er her er næsten som at holde en 1. maj tale i Mølleparken, selvom det er lidt sværere at overskue, hvor mange der egentlig er i parken, siger Erik Lauritzen.

– I Mølleparken er det også sådan, at der nogle, der gerne vil lytte og nogle, der mest af alt bare venter på chancen til at få den næste øl, siger han

Vi skal hjælpes ad

Borgmesteren er glad for sit nye job, selvom der ikke er gratis mad hver dag og heller ikke noget med en kvart ko eller en halv gris til fryseren en gang imellem.

– De goder havde vi på Landbrugsskolen i Gråsten, men jeg er alligevel glad for at være borgmester, siger Erik Lauritzen. Han  fortæller, at der er ved at komme gang i et opsving oven på kriseårene.

– Og så skal vi hjælpes ad med at gøre det lettere og bedre for de unge, så de bliver her. Og i skal ganske enkelt bare ansætte dem i jeres virksomheder, siger borgmesteren. Det er nemlig dét, der skal til.

Pokkers telefon

Pludselig tager Erik Lauritzen telefonen frem. Det viser sig, at Jan Prokopek ringer og fortæller, at borgmesteren ikke er klædt korrekt på til frokosten.

– Det kan godt være lidt dyrt med alt det forskellige tøj til forskellige lejligheder. Jeg har snakket med Bendt Olesen om det. Men han siger, at det kun er politikere, der virkelig er vanskeligt stillet, der kan få tøj af partiet, siger Erik Lauritsen.

Flot fest

– Ringriderfesten er et flot arrangement og det gør det ekstra flot, at det er sat sammen af frivillige. I gør det godt – og det er der mange andre frivillige, der også gør, siger Erik Lauritzen. Fra borgmesterstolen og talerstolen ser han lyst på fremtiden.

– Frivillige og iværksættere har vi mange af, så det tegner lyst, siger han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk