Margarinefabrik på havnen i Sønderborg

6. december 2014 Kultur

Frem til 2002 blev der lavet OMA-margarine på Solofabrikken på havnen i Sønderborg. Nu ligger der boliger. Men fredag vendte margarine-

jpg” alt=”A. P. Hansen afslører endnu et kunstværk.” width=”300″ height=”199″ /> A. P. Hansen afslører endnu et kunstværk.

fabrikken tilbage. Som skulptur.

Den lille skulptur står på fortovet i krydset Sdr. Havnegade-Nørrebro. Granitskulpturen viser på den ene side den karakteristiske, buede facade på den tidligere Solo-fabrik. På den anden side viser den bølgerne i Alssund.

Skulpturen ser ud til at sætte gang i minderne og dermed en snak om de gode gamle dage, hvor alting altid var meget bedre end i dag.

Skulpturen ser ud til at sætte gang i minderne og dermed en snak om de gode gamle dage, hvor alting altid var meget bedre end i dag.

“Mange mente, at da man ved årtusindskiftet begyndte at tale om at rydde fabriksområdet for at give plads til boliger, at buen skulle bevares som det vartegn, den var”, siger Kunstfondens formand, tidligere borgmester A. P. Hansen.

“Det var bare ikke særlig nemt at indarbejde i et projekt med boliger, så sådan blev det ikke. Men nu fik vi muligheden for – med den lille fine skulptur – at minde om og fortælle, hvad der stod her før”, siger A. P. Hansen.

Den lille skulptur er lavet i granit af den afdøde Claus Nydal. Han arbejdede i mange år som stenhugger i Sønderborg, men helligede sig på et tidspunkt kunsten.

Hans efterladte kontaktede efter hans død Sønderborg Kunstfond for at høre, om den var interesseret i den lille skulptur – og det var fonden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk