Marianne Krarup bliver chef i nyt kompetence- og integrationscenter

4. februar 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Kommune åbner til august et kompetence- og integrationscenter, og til at opbygge og lede afdelingen har kommunen udvalgt Marianne Krarup blandt et stærkt felt af ansøgere.

Marianne Krarup. Foto: Kim Toft Jørgensen

Marianne Krarup. Foto: Kim Toft Jørgensen

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg glæder mig til at være med til at tegne fremtiden. Det er spændende for mig at samarbejde på tværs om en strategi og sætte den i spil, især når det handler om at sætte den enkelte borgers liv i centrum og finde ressourcerne frem i det enkelte menneske”, siger hun.

Marianne Krarup tiltræder 1. marts og stopper dermed som leder af Mølleparkens Plejecenter. I sine fem år som leder af centret har hun arbejdet helhedsorienteret for at skabe en positiv kulturforandring for centrets borgere og medarbejdere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har søgt en chef, der er god til relationer og kan tænke strategisk, visionær og innovativt. Og samtidig skal der være styr på driften. Alt det har Marianne vist i sit nuværende job, hvor hun har sat gang i innovative processer i tæt samspil med borgere, personale pårørende og frivillige. Marianne har også vist særlige resultater i vores interne talentudvikling”, udtaler direktør for forvaltningen Erhverv, Beskæftigelse og Sundhed i Sønderborg Kommune Tim Hansen.

Kun én indgang

Artiklen fortsætter under annoncen

Den nye afdeling skal hjælpe ledige, som har særlige udfordringer i forhold til at komme ind på arbejdsmarkedet – roundcubederiblandt nyankomne flygtninge. I centret skal de have planlagt et individuelt og helhedsorienteret forløb, og de vil blive tilknyttet én sagsbehandler, som koordinerer på tværs af forskellige afdelinger i kommunen inden for arbejdsmarkeds- social-, familie- og sundhedsområdet. Dermed skal borgeren ikke længere løbe fra afdeling til afdeling i kommunen. Byrådet ønsker, at beskæftigelsesindsatsen generelt udvikles i denne tværfaglige retning med borgerens liv i centrum.

Artiklen fortsætter under annoncen

Marianne Krarup er uddannet sygeplejerske og har tidligere blandt andet arbejdet to år på et socialpsykiatrisk bosted og i fire år på et Dansk Røde Kors-asylcenter, hvor indsatsen i høj grad var tværfaglig mellem psykologer, pædagoger, lærere, speditører og andre.

“For mig handler arbejdet med integration af andre kulturer eller af mennesker, der er sat uden for, om et tro på, at forskellighederne er et aktiv, der kan bidrage til et rigere og gladere samfund. Men man skal indstille øjnene til at se ressourcerne for at bringe dem i spil”, siger Marianne Krarup, der også har boet fire år med sin familie i Florida i USA, hvor hun udførte forskellige former for frivilligt arbejde på sundhedsområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Marianne Krarup har taget en diplomuddannelse i ledelse og blev i 2013 Master i Public Management med projektet ”Barrierer i implementering af det nye aktive medborgerskab.” Med denne ballast har hun ydet et væsentligt bidrag til Sønderborg Kommunes Politik for Aktivt Medborgerskab.

22. februar 2024 Augustenborg, Politik

Kommunen skal finde en der vil købe en del af Augustenborgs tidligere rådhus

22. februar 2024 Augustenborg

For at sikre lægedækning i Augustenborg fremadrettet, vil parterne bag budgetaftalen have lavet et attraktivt sundhedshus i det gamle rådhus i Augustenborg, som i dag huser Kunstværket. Med valget af det tidligere Rådhus til et kommende Sundhedshus, bliver en del af bygningen overflødig, fordi sundhedshuset kan rummes i det gamle rådhus uden de sidebygninger, der […]

Læs mere...