Marinehjemmeværnet BUDSTIKKEN med i stor eftersøgning

5. oktober 2022 112
Kort over området hvor der ledes. Foto: Mandskabet på Budstikken
Kort over området hvor der ledes. Foto: Mandskabet på Budstikken

Tirsdag kl. 11.18 blev flotille 136 Sønderborg alarmeret. MHV814 BUDSTIKKEN blev kaldt ud på en redningsopgave, hvor en tysk sejlbåd var sejlet fra Slesvig imod Kiel, skriver Marinehjemmeværnet til SønderborgNYT.

Man havde fundet båden med en aktiv GPS-tracker som viste ruten – uden personer ombord! Pludselig havde båden ændret kurs mod Danmark. En større eftersøgning blev iværksat med helikoptere og skibe fra både Danmark og Tyskland blev sat i gang.

Premierløjtnant Sven Due fik hurtigt samlet en besætning med sig selv som fartøjsfører, og BUDSTIKKEN kunne sejle fra Sønderborg imod søge-området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Marinehjemmeværnets fartøjer MHV 808 LYRA med hjemhavn i Faaborg, MHV 809 ANTARES med hjemhavn i Skovshoved og MHV 811 APOLLO med hjemhavn i Frederikshavn sejlede i det sydfynske øhav med kursister på ’dæksgast-kursus’, og satte straks kursen til området syd for Ærø, for at bidrage til eftersøgningen.

Efterhånden blev søgeområdet indsnævret til den tyske del af farvandet og det tyske redningsskib BERLIN overtog ledelsen af eftersøgningen, som hidtil havde været BUDSTIKKENS opgave.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efterhånden deltager redningshelikoptere, overvågnings-fly, 4-5 tyske redningsskibe og 2-3 tyske flåde-fartøjer, hvoraf en er en minestryger, sammen med de danske fartøjer i eftersøgningen i Kieler-bugten.

Ved 17-tiden frigives BUDSTIKKEN og sætter kursen hjemad imod Sønderborg, dog stadig med skærpet udkig.

Om Marinehjemmeværnet

Igen var Marinehjemmeværnet med til at arbejde for sikkerheden til søs.

Marinehjemmeværnet er en frivillig organisation, hvor medlemmerne bruger deres fritid på maritime opgaver i samfundets tjeneste.

Artiklen fortsætter under annoncen

Marinehjemmeværnet har fartøjer placeret i 30 havne i Danmark.

Marinehjemmeværnets Maritime Force Protection-enheder er en væsentlig del af Danmarks Host Nation Support-indsats.

Marinehjemmeværnet er en væsentlig faktor i sikkerheden til søs, sikring af havmiljø, farvandsovervågning, hjælp til Politi m.v.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 112, Nordborg

Brand i garage kunne brede sig til gårdlænge

7. december 2022 112

Først på aftenen kørte Augustenborg og Egens frivillige brandværn til en gård ved Guderup. “Der var ild i en garage, der er bygget sammen med en gårdlænge”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. De to frivillige brandværn fik hjælp fra stigevognen fra Sønderborg. “Branden blev slukket, inden den bredte sig”.

Læs mere...