Marinehjemmeværnet hjalp grundstødt motorbåd

15. marts 2021 112

En 30 fods tysk motorbåd havde lørdag revet sig løs, mens den lå for anker.

Anker-tovet brast og båden drev på grund. MHV 814 BUDSTIKKEN med hjemhavn i Sønderborg blev alarmeret af Søværnets Joint Rescue Coordination Centre for at sejle til hjælp, skriver flotillechef  Per Nielsen til SønderborgNYT.

Klokken 14.30 afgik BUDSTIKKEN under ledelse af premierløjtnant Sven Due med kurs mod Flensborg Fjord, hvor båden lå på grund i den danske del af farvandet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Knap en time senere var BUDSTIKKEN fremme og lagde sig på sikker vanddybde.

Herfra blev en kasteline skudt afsted med BUDSTIKKENs linekasteapparat og efter at den tyske motorbåd var gjort fast kunne den stille og roligt trækkes ud på dybt vand med BUDSTIKKENS kraftige spil på fordækket.

Klokken 16.11 var den tyske motorbåd igen klar til at sejle videre for egen kraft.

Den valgte at følge efter BUDSTIKKEN til Sønderborg.

Marinehjemmeværnet

Marinehjemmeværnet løser blandt andet opgaver indenfor farvandsovervågning, søredning, sikring af havmiljøet og Host Nation Support. Marinehjemmeværnet har fartøjer liggende i 30 havne i Danmark, samt mindre indsatsfartøjer flere steder i landet.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Stor konference i Sønderborg flyttes til oktober

14. april 2021 Erhverv

Corona-pandemien får endnu engang arrangørerne af ’Impact The Future’ til at udskyde konferencen i Sønderborg til oktober måned, som ellers var planlagt til at finde sted i juni måned. Arrangørerne oplyser i en mail, at udskydelsen skyldes usikkerhed omkring afholdelse af større events, hvor deltagere skal mødes fysisk og oplyser samtidig, at hvis Corona-situationen fortsat […]

Læs mere...