Marinehjemmeværnet hjalp grundstødt motorbåd

15. marts 2021 112

En 30 fods tysk motorbåd havde lørdag revet sig løs, mens den lå for anker.

Anker-tovet brast og båden drev på grund. MHV 814 BUDSTIKKEN med hjemhavn i Sønderborg blev alarmeret af Søværnets Joint Rescue Coordination Centre for at sejle til hjælp, skriver flotillechef  Per Nielsen til SønderborgNYT.

Klokken 14.30 afgik BUDSTIKKEN under ledelse af premierløjtnant Sven Due med kurs mod Flensborg Fjord, hvor båden lå på grund i den danske del af farvandet. Knap en time senere var BUDSTIKKEN fremme og lagde sig på sikker vanddybde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Herfra blev en kasteline skudt afsted med BUDSTIKKENs linekasteapparat og efter at den tyske motorbåd var gjort fast kunne den stille og roligt trækkes ud på dybt vand med BUDSTIKKENS kraftige spil på fordækket.

Klokken 16.11 var den tyske motorbåd igen klar til at sejle videre for egen kraft.

Den valgte at følge efter BUDSTIKKEN til Sønderborg.

Marinehjemmeværnet

Marinehjemmeværnet løser blandt andet opgaver indenfor farvandsovervågning, søredning, sikring af havmiljøet og Host Nation Support. Marinehjemmeværnet har fartøjer liggende i 30 havne i Danmark, samt mindre indsatsfartøjer flere steder i landet.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...