Masser af glade klovne på Østerlund

19. marts 2015 Nordborg

Hver eneste dag er der klovne på bordet på det beskyttede værksted Østerlund i Nordborg. Men det netyder nu ikke, at hverdagene går op i gøgl for de mennesker, der arbejder indenfor dørene.

Arbejdet giver humør, når >Dorthe og Line ved, de er med til at gøre børn glade.

Arbejdet giver humør, når >Dorthe og Line ved, de er med til at gøre børn glade.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi laver små klovne af glas – og de sælges flere steder i landet. En del af overskuddet går til Hospitalsklovne i Danmark”, siger John, der er en af værkstedslederne. Han fortæller videre, at det med at lave de små hospialtalsklovne og donere en del af overskuddet til netop Hospitalsklovne, har vist sig at være en rigtig god idé.

Vi gør børn glade

Når der laves hospitalsklovne, så sidder brugerne på Østerlund ikke bare og sætter nogle glasstykker sammen, så de bliver klar til brænding.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi laver små klovne, der hjælper os med at gøre syge børn glade. Hvis vi ikke får solgt nogle klovne, så kommer der heller ingen hospitalsklovne og besøger børnene på hospitalerne”, siger Line til SønderborgNyt.

Det sker, at en af brugerne fra Johns værksted fristes til at ringe og fortælle, at det vist er passende lige

John fortæller, at det har stor værdi for Østerlunds brugere, at de er med til at glæde andre.

John fortæller, at det har stor værdi for Østerlunds brugere, at de er med til at glæde andre.

Artiklen fortsætter under annoncen

at holde en fridag.

“Så siger jeg nogle gange, at det er i orden, men så er der så bare nogle syge børn, der ikke får besøg af hospitalsklovnen. Så kommer de alligevel på arbejde”, siger John.

Du kan købe klovne

På Søndervang på Stenager kan der købes små hospitalsklovne og det er også muligt at kontakte John på Østerlund. Hans nummer er 2790 0139.

“Vi sælger en del i Aalborg og der er ved at komme gang i et salg i København”, siger han. Selv ser han de små klovne som alletiders idé til værtinde- og som firmagaver. Netop fordi de giver godt humør og så er det dejligt at vide, at klovnene er med til at glæde syge børn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi ved det godt

På Østerlund er der ikke en eneste bruger, der ikke ved, at Østerlund er med til at gøre syge børn glade. Og det er noget, som de allesammen gerne vil være en del af.IMG_2881

“De dumper ind fra de andre værksteder og hjælper til en gang imellem. Jeg ved, det giver mening for dem alle, at de er med til at gøre børn glade”, siger John.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg bliver i godt humør, når jeg sidder og laver klovne. Og jeg tænker da på, at de klovne, som jeg laver, de gør både dem der køber dem og en masse børn glade”, siger Dorthe, som også er rutineret klovnesamler.

“Det er der god mening i”, siger hun.

billede

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...