Masser af trafik ved havnebyggeriet

23. november 2015 Erhverv

Lige nu arbejder entreprenørerne på hotelgrunden, og kommunen forbereder byggeriet af multikulturhuset, skriver Havneselskabet i det første af en række nyhedsbreve, der skal holde borgerne orienteret om arbejdet på havnen og de gener, som det kan medføre. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2013/11/ewers.jpg” alt=”ewers” width=”274″ height=”184″ />

Skurbyen skal forsynes med vand og afløb, og  tirsdag spærres Nr. Havnegade, så trafik fra Helgolandsgade ikke kan svinge mod nord.

Udgravningen og flytningen af 20.000 kubikmeter jord bliver sat i gang. Den forurenede del af jorden, ca. 300 kubikmeter, bliver i lastbiler kørt til kommunens genbrugsplads ved Foldager. Ruten går fra havnen ad Nørre Havnegade under højbroen til omfartsvejen og videre ud mod Augustenborg og til Glansager.

Grundvandet sænkes

Arbejdet med at sænke grundvandet med næsten 5 meter inden for hotel-byggepladsen bliver igangsat, og der bliver lavet tre boringer uden for området for at følge med i, at vandspejlet uden for byggefeltet ikke tilsvarende falder. Kontrolboringerne placeres ved Ewers pakhus, på hjørnet af Helgolandsgade og ved kasernen. De meget svagt støjende pumper til at holde grundvandsspejlet i ave vil være i drift under det meste af byggeperioden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk