Masser af trafik ved havnebyggeriet

23. november 2015 Erhverv

Lige nu arbejder entreprenørerne på hotelgrunden, og kommunen forbereder byggeriet af multikulturhuset, skriver Havneselskabet i det første af en række nyhedsbreve, der skal holde borgerne orienteret om arbejdet på havnen og de gener, som det kan medføre.ewers

Skurbyen skal forsynes med vand og afløb, og  tirsdag spærres Nr. Havnegade, så trafik fra Helgolandsgade ikke kan svinge mod nord.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udgravningen og flytningen af 20.000 kubikmeter jord bliver sat i gang. Den forurenede del af jorden, ca. 300 kubikmeter, bliver i lastbiler kørt til kommunens genbrugsplads ved Foldager. Ruten går fra havnen ad Nørre Havnegade under højbroen til omfartsvejen og videre ud mod Augustenborg og til Glansager.

Grundvandet sænkes

Arbejdet med at sænke grundvandet med næsten 5 meter inden for hotel-byggepladsen bliver igangsat, og der bliver lavet tre boringer uden for området for at følge med i, at vandspejlet uden for byggefeltet ikke tilsvarende falder. Kontrolboringerne placeres ved Ewers pakhus, på hjørnet af Helgolandsgade og ved kasernen. De meget svagt støjende pumper til at holde grundvandsspejlet i ave vil være i drift under det meste af byggeperioden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Politik, Sønderborg

Vores Sønderborg, SKAAL og Heidi’s Bierbar søger støtte til musikdag

23. juni 2021 Politik

Sønderborg Kommune har den 15. juni modtaget en ansøgning fra Vores Sønderborg, Radio Globus, SKAAL, Heidi’s Bierbar med flere. Der ansøges om 125-150.000 kr. til at holde et musikalsk arrangement på Rådhustorvet i Sønderborg lørdag den 11. september klokken 10-24, dagen inden Royal Run. Pengene skal gå til booking af lokale og kendte bands, der […]

Læs mere...