Masser af uro i kulissen på Sønderborg Lokal-TV

19. juni 2015 Sønderborg

Der er stor uro i baglandet hos Sønderborg Lokal TV. Ikke alene på grund af, at Lene Esthave forlod jobbet angiveligt i protest imod at Sønderborg Kommune køber og tilrettelægger udsendelser, hvilket kan være i  strid med reglerne for ikke-kommercielle tv-stationer. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2014/02/sltv-300×80.jpg” alt=”sltv” width=”300″ height=”80″ />

Formanden for SLTV, Tage Skott har tidligere udtalt sig til pressen i forbindelse med, at  Lene Esthave afleverede en opsigelse.  Men ifølge Flemming Pedersen, så handler uroen på tv-stationen om meget mere.

Flemming Pedersen skriver til SønderborgNYT:

Det handler ikke kun om, hvordan SLTV skal ledes men også i høj grad om hvordan bestyrelsesarbejdet illoyalt har været håndteret af Kristian Pallesen og Tage Skott igennem tiden. Og den egentlige grund til Lene Esthave sagde op.

I øvrigt udtaler Tage Skott sig i pressen om et mindretal i bestyrelsen, der ikke føler sig inddraget i beslutninger. Hvordan kan han komme med den udtalelse!download

Der her ikke været nogen afstemning på bestyrelsesmødet og der er ingen dokumentation. Sender dig her et uddrag på noget af det som jeg har sendt til Kristian Pallesen og Tage Skott samt frivillige. Jeg har gentagne gange rykket for dokumentation som jeg har krav på som bestyrelsesmedlem, men intet er sket.

Tidligere sendt  til Kristian Pallesen og Tage Skott:

Kristian Pallesen har sagt farvel til lokal-tv.

Kristian Pallesen har sagt farvel til lokal-tv.

Jeg har af flere omgange oplyst om en mulighed for at fremlægge nogle banebrydende nye TV koncepter for lokal tv, med inddragelse af frivillige på en helt ny måde, hvor man samtidig giver programmerne et teknisk løft, således vi kommer op på regional tv-niveau. Et tilbud, som måske kunne få SLTV med på forreste række,hvad angår indhold og kvalitet.

Ikke engang en fuldstændig uforpligtende præsentation af konceptet har der været interesse for, hverken hos Pallesen eller Skott.

Det synes jeg er ærgerligt, da konceptet ikke omhandler specifikke personer, og løsningen skulle jo holdes op mod markedet, for at undersøge konkurrencedygtighed før vedtagelse.

200.ooo kommune-kroner om året

Jeg har deltaget i bestyrelsesarbejdet af flere omgange. Men jeg har ikke været forelagt nogle af de dokumenter der er fremkommet som baggrund for Lene Esthave’s opsigelse. Her blev jeg og bestyrelsen, ved en tilfældighed, opmærksomme på en aftale, der kræver at vi sender 4 navngivne programmer med indhold, koncept og tidsforbrug tilrettelagt af Sønderborg Kommune for en betaling på 200.000 pr. år.

Jeg er bekendt med sager fra TV-sjælland, hvor Kulturstyrelsen har tilbagekaldt deres sendetilladelse, fordi det ikke er tilladt at sende indhold, der er tilrettelagt af betalende organisationer eller virksomheder, når man samtidig modtager støtte til ikke kommercielt tv.penge

Potentielt kunne man frygte, at kulturstyrelsen kræver den støtte tilbage, der har været ydet i aftalens løbetid, hvilket i værste fald anløber tæt på en million kroner. Derfor vil jeg, på vegne af resten af bestyrelsen, kræve dokumentation for at denne aftale er fuldt lovligt, således at en kommende bestyrelse ikke kan blive holdt personligt ansvarlige for et evt. underskud, som en sendeindragelse ville medføre. At Kristian Pallsen tæt på aftalens indgåelse, har været ansat som kommunikationschef ved Sønderborg Kommune og stadig har stærke bånd, gør sagen endnu mere mudret.

Kristian Pallsen har fået en aflønning på kr. 8000/md. fra august 2014 og frem til sin exit fornylig. Det har de tidligere bestyrelsesmedlemmer heller ikke været orienteret om, hvorfor der må fremlægge dokumentation for legaliteten i denne ansættelse samt en redegørelse for, hvordan det er foreneligt med frivilligt bestyrelsesarbejde kontra risikoen for inhabilitet.

Til sidst vil jeg også bede om dokumentation for at Tage Skott ikke var inhabil, da formanden og den daværende bestyrelse valgte lokaler, der var ejet af det selskab som Tage Skott på daværende tidspunkt var direktør for.

Som sagt, af hensyn til mit juridiske ansvar som bestyrelsesmedlem, vil jeg bede om en formel redegørelse at ovenstående punkter  det kommende bestyrelsesmøde.

I øvrigt stiller vi spørgsmål ved, hvordan Tage Skott både har rollerne som formand og kasserer.

Læs også HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk