Matematikcenter: Det han er god til deler han ud til andre

Lars Sørensen hjælper en elev. Foto: Ole Kæhler
Lars Sørensen hjælper en elev. Foto: Ole Kæhler
3. april 2024 Sønderborg Skrevet af: Ole Kæhler

På tirsdage er der Matematikcenter i MultiKulturhuset i Sønderborg og her er der hjælp at hente, når matematikken driller. Hjælpen gives af en gruppe på syv frivillige og blandt dem er Lars Sørensen, der har været med fra starten for syv år siden.

“Jeg synes, man skal gi’ noget igen. Gi’ det, som man er god til, til nogle, som ikke er lige så gode”, siger han til SønderborgNYT.

Det er elever fra 7. klasse og op til gymnasierne og fra studerende fra SDU, der kommer for at få hjælp.

Artiklen fortsætter under annoncen

“På frivilligholdet er vi en del ingeniører og også gymnasielærere. Vi får mange gode snakke med dem, som kommer her – også om andet end matematik”, siger Lars Sørensen og tilføjer, at en stor del af dem, som kommer for at få hjælp, er piger.

“Normalt kommer der 12-18 stykker på en tirsdag og antallet er noget højere op til en eksamen. Der er også et par håndværkere, som kommer for at blive klædt på til at efteruddanne sig”, siger han.

“Jeg synes, at det giver så meget at hjælpe de unge, så der er god mening i at bruge to timer om ugen. Sidste år hjalp jeg en, som er begyndt på uddannelsen til læge på SDU i Odense og det er da dejligt at vide, hun kom godt videre”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her kan du læse mere om Matematikcenter – gratis hjælp til matematik.

15. april 2024 Politik, Sønderborg

Oprensningen af Himmark Strand kom et skridt nærmere

15. april 2024 Politik

Regeringen har netop aftalt at sætte 550 millioner kroner af til oprydningen af de danske generationsforureninger. Aftalen sikrer en solid finansiering til første fase af regionernes fortsatte arbejde med oprydningerne, og en af dem er Himmark Strand på Als. Det er et vigtigt skridt, der baner vejen for, at oprydningen på Nordals kan komme i […]

Læs mere...