Med ny analyse kan Vækstrådet tage afsæt i virkeligheden

17. august 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Sønderborgs Vækstråd er netop blevet færdig med en analyse, som tegner et klokkeklart og tydeligt billede af alle de lokale virksomheder og den analyse vil være et rigtigt godt værktøj, når Vækstrådet skal planlægge fremtidens indsatser.

Vækstrådet er til rådighed for 3.058 lokale virksomheder, som har deres CVR-nummer registreret i Sønderborg. I de 3. 058 viser analysen, at der er ansat 21.941 medarbejdere og der omsættes for hele 51.656 millioner kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ole Daubjerg synes, virksomhedsanalysen er et pletskud.

Vækstrådsdirektør Ole Daubjerg synes, virksomhedsanalysen er et pletskud.

“Endnu mere dejligt er det, at hele 38 procent af virksomhederne forventer en vækst på mere end 5 procent over de kommende år”, siger Vækstrådets direktør, der straks tænker i arbejdspladser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når politikerne i Sønderborg hele tiden snakker iværksætteri og tiltrækning af nye virksomheder, så handler det om beskæftigelse og selvfølgelig skattekroner i kommunekassen.

Hele 1.674 virksomheder har slet ingen ansatte. 378 virksomheder har en enkelt medarbejder og 436 har mellem 2 og 4 ansatte.

“Hvis bare vi kunne hjælpe de virksomheder med op til fem ansatte med at vækste, så de kunne ansætte hver en mere, så ville det jo give godt 800 nye arbejdspladser”, siger Ole Daugbjerg til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vigtig analyse

Ole Daubjerg lægger ikke skjul på, at den omfattende analyse er særdeles vigtig, når der skal laves erhvervsfremme.

“Det er første gang, vi har noget faktuelt at arbejde ud fra – og jeg må indrømme, jeg blev en smule overrasket over, hvor mange af de små virksomheder, vi har. Jeg har også altid tænkt Padborg, når der blev sagt transport og logistik, men her er Sønderborg rigtigt godt med”, siger han. Indefor transportbranchen er der i Sønderborg ansat 1584 på fuld tid – vel at mærke i 681 lokale virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

3.058 virksomheder har fået et spørgeskema fra Vækstrådet og godt 95 procent har afleveret det igen.

“De fleste virksomheder har brug for gode råd til, hvordan de opnår mere salg og bedre markedsføring. At finde kapital er også en stor udfordring for nogle virksomheder og andre finder det svært at finde kvalificerede medarbejdere.

Allerede i gang

Vækstrådet må ikke rådgive virksomheder eller udfylde ansøgningsskemaer og lignende.

“Vi må vejlede og så kan vi henvise til vores samarbejdspartnere”, siger Ole Daubjerg, som har fundet en lang række kvalificerede mennesker, der står på spring for at hjælpe de virksomheder, som beder Vækstrådet om hjælp.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nogle ting er allerede oppe og køre og der kommer meget mere.

Det er bedst for Sønderborg, når pengene lander i kassen på lokalt forankrede virksomheder.

Det er bedst for Sønderborg, når pengene lander i kassen på lokalt forankrede virksomheder.

Kommunen vil handle lokalt

Byrådet har tidligere besluttet, at kommunen skal gøre mere for handle lokalt.

“Så hen over efteråret kommer der nogle udspil, så det bliver lettere for lokale virksomheder at lave forretninger med Sønderborg Kommune”, siger det socialdemokratiske medlem af både byråd og Vækstråd, Jesper Smarling, til SønderborgNYT.

For at give et eksempel forklarer han, at fremfor at kommunen køber ældremad hos en storproducent udenfor kommunegrænsen, så kan udbuddet måske splittes op, så lokale virksomheder har bedre chance for at få en bid af kagen.

Formanden for Erhvervsudvalget, Ole W. Stenshøj, siger til SønderborgNYT, at virksomheder inden længe bliver inviteret til møder med kommunen.

“Og så bliver de klædt på, så der vil være rustet til at deltage i forskellige udbud”, siger han.

Og jo mere salg en virksomhed får, des flere medarbejdere skal der være for at fremstille varerne – og det er et gode for Sønderborg, hvor der bliver færre ledige og kommer flere skattekroner i kassen.

Læs mere på Vækstrådets hjemmeside

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk