Mere fokus på Sønderborg – mindre på København

18. marts 2015 Erhverv

Sønderborg Kommune vil nu sammen med Landsforeningen Danmark på Vippen dokumentere, at en investering i arbejdspladser i Sønderborg Kommune vil være en fordel for hele Danmark og skabe flere jobs end en tilsvarende investering i København vil være.

Det sker efter at Sønderborg Kommune, sammen med de øvrige medlemmer af Landsforeningen Danmark på Vippen, i sidste uge punkterede myten om, at arbejdspladser i København skulle være fordel for hele Danmark, fordi de skaber arbejdspladser i hele landet.

Artiklen fortsætter under annoncen

København har i mange år markedsført en påstand om, at 100 jobs i København skaber 20 jobs i resten af landet.by5

Påstanden er forkert, og er en myte uden forankring i virkeligheden. Det har Danmark på Vippen nu dokumenteret, og der er dermed skabt grundlag for en helt ny tilgang til, hvor der skal investeres for bedst at gavne hele Danmark.

Dokumentationen for dette kan fås ved henvendelse til sekretariatet i Danmark på Vippen:

kontakt@danmarkpåvippen.dk.

Sønderborg Kommune og Danmark på Vippen tror på, at det er en investering i arbejdspladser udenfor storbyerne, herunder ikke mindst i en kommune som Sønderborg Kommune, der bedst skaber fremskridt og velfærd i hele Danmark.

”Og præcis den tilgang er det næste, vi nu skal til at undersøge og forhåbentlig dokumentere i Danmark på Vippen. Det skal undersøges videnskabeligt,, hvor værdierne i Danmark reelt bliver skabt, og her vil Sønderborg Kommune blive et konkret eksempel på, hvilke fordele det giver hele Danmark at investere i et område som Sønderborg Kommune,” udtaler Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen og tilføjer:

”De nye undersøgelser vil skære ind til benet af, hvad Danmark lever af, og hvilke typer af arbejdspladser der for alvor skaber tilknyttede arbejdspladser. Jeg tror på, at den undersøgelse vil dokumentere, at en investering i arbejdspladser i Sønderborg Kommune vil være en meget bedre forretning for Danmark end den nuværende prioritering af København og Aarhus,” fastslår Erik Lauritzen.

Danmark på Vippen erobrede i sidste uge dagsordenen på kommunernes topmøde i Aalborg, da Jyllands-Posten på sin forside og to sider inde i avisen offentliggjorde resultaterne fra et kapitel fra Danmark på Vippens kommende Hvidbog om fremtidens Danmark.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk