Mette Munk Plum varmer op til sin entré i Brecklings Bogcafé

14. februar 2017 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

På Brecklings Bogcafé den 5. marts kommer forfatteren Tine Enger og skuespiller Mette Munk Plum på besøg på Hotel Comwell fra kl. 15 – og planen er, at Mette Munk Plum læser op fra Tine Engers digte og hendes fremragende bog, Land Under.

Mette Munk Plum. Pressefoto.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg vil læse nogle klip fra Land Under, som er fantastisk godt skrevet. Tine Enger kan den kunst, som det er, når sproget følger handlingen”, siger Mette Munk Plum. Hun fortæller, der er eksempler på forfattere, som prøver på at løfte deres sprog højere op end deres historier kan bære.

Mette Munk Plum kender Tine Enger lidt fra nogle private sammenkomster.

“Ikke på anden måde end at jeg hilste på hende og vidste, hun er forfatter”, siger Mette Munk Plum til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Især ser skuespilleren frem til at læse Tine Engers digte, der handler om forfatterens eget kræftforløb.

“Her bliver vi ført ind i hendes sårbarhed, når hun står på sygehuset og der bliver sagt, hun lige skal vente lidt, fordi der er ‘noget’. Det er en barsk oplevelse at læse og Tine Enger beskriver det både enkelt og med ganske få ord”, siger Mette Munk Plum.

“Jeg glæder mig til at øve på digtene og håber, jeg får deres enkelhed helt frem i min oplæsning”, siger Mette Munk Plum.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kunsten at læse højt

Hvis der er en og anden, der tænker, at man bare kan få en fra tilskuerrækken til at læse op – eller måske bede forfatteren om selv at gøre det – så skal der tænkes om igen.

Jette Grenaa Philippsen. Privat foto.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det siger Jette Grenaa Philippsen, der har været med i skuespil og har flere gange har prøvet at læse op fra bl.a. H. C. Andersen.

“Når jeg læser op, så formidler jeg selvfølgelig forfatterens ord, der så farves af mit syn på historien. Det skal gerne harmonere med det, som forfatteren vil have frem, men der er ingen garanti for, at det sker”, siger Jette Grenaa Philippsen til SønderborgNYT.

“Når Allan Breckling finder oplæsere til sie bogcafeer, så skyldes det, at oplevelsen bliver mere intens og mere nærværende”, siger hun og slår fast, det vil være meget utroværdigt at forfatteren selv læser nogle passager.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Oplæseren fanger og formidler bogens sjæl”.

Hvis du vil opleve Tine Enger og Mette Munk Plum, kan du bestille din billet via Brecklings Bogcafé på Facebook.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
28. februar 2024 Sønderborg, Frivillige

Unge ensomme kan få hjælp af andre unge

28. februar 2024 Sønderborg

Vi er nødvendige, fordi der er rigtigt mange unge i Sønderborg, som er ensomme. Og det bliver ikke lettere at håndtere, når ensomhed blandt unge er et tabu, siger tre unge kvinder, som er frivillige i foreningen Ventilen, Ven-til-en, der holder til i Mejeriet. “Når der er ensomme unge, der hører om os, så går […]

Læs mere...