MGK-elever og Sønderjyllands Symfoniorkester inviterer til gratis koncert

14. februar 2018 Kultur

Som led i Sønderjyllands Symfoniorkesters engagement i uddannelsen af nye talenter stiller orkestret igen op for unge talenter. Det sker i det årlige samarbejde med Musikalsk Grundkursus Syd. De unge bliver en del af orkesteret igennem tre dage, og forløbet afsluttes med en koncert onsdag den 28. februar kl. 20.00 i Alsion, Sønderborg, hvor der er fri adgang.

Der er stor forskel på at spille derhjemme eller sammen med venner og bekendte og så spille sammen med et helt symfoniorkester med henved 65 musikere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når man spiller sammen med et symfoniorkester, skal timingen være helt perfekt, da musikken ellers bliver ukoordineret.

Ukoordineret musik lyder ikke godt.

Og det kræver derfor stor præcision at kunne spille sammen med så mange andre musikere, som spiller på mange forskellige instrumenter, skriver Sønderjyllands Symfoniorkester i en pressemeddelelse.

Det at spille sammen med hele orkestret giver derfor de unge talenter mulighed for at afprøve det kolossale instrument, som man jo kan kalde orkestret. En mulighed de normalt ikke vil få, før de en dag måske selv får arbejde i et symfoniorkester.

Orkestrets musikere deler ud af deres viden og erfaring, og der bliver arrangeret workshops og praktikforløb. Herigennem får de unge en uvurderlig praktisk erfaring, som derudover også giver større indblik og forståelse for sammenhængskraften i musikken.

Glade for at lære fra sig

Sønderjyllands Symfoniorkester er rigtigt glade for at kunne bidrage til uddannelse af nye talenter og deltager i flere forskellige samarbejder omkring uddannelsen af talenter. Både MGK studerende, dirigentstuderende, skoleelever mv. får jævnligt mulighed for at spille sammen med orkestret, hvor engagerede musikere stiller sig til rådighed som mentorer for de unge.

Dirigenten gennem forløbet er den skotske dirigent David Riddell. Riddell er bosat i Danmark og musikchef for Randers Kammerorkester og kunstnerisk leder af Aarhus sommeropera. Ud over at være dirigent komponerer og arrangerer Riddell også. Riddell er en hyppig gæst hos Sønderjyllands Symfoniorkester og vender tilbage som dirigent allerede i den efterfølgende uge, når koncertopførelsen af Chess løber at stablen.

Forløbet med de unge talenter afsluttes med en fælles koncert, hvor både orkestret og de MGK studerende spiller sammen side om side. Til koncerten spilles musik af blandt andre Mozart, Puccini, Bizet og Mendelssohn.

Koncerten er gratis, og alle der måtte have lyst til at overvære koncerten er velkomne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk