Mindedag: Engelske flyvere mindes

15. september 2014 Kultur

Når der gennemføres mindehøjtidelighed  tirsdag, er det mindet om allierede flyvere, der for 70 år siden mistede livet under anden verdenskrig i Nørreskoven.

Flere faner fra Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborgområdet deltager, og fra Hjemmeværnet deltager bl.a. premierløjtnant J.P. Rasmussen og løjtnant L. Larsen.wp374mhl-173x118

Mindehøjtideligheden tager sin begyndelse tirsdag, når Hjemmeværnssoldaterforeninger med faner fra Kontaktudvalget for bevarelse af de militære traditioner i Sønderborg området møder op kl. 1800 ved ”Den Lodne Bøg” i Nørreskoven.

På slaget 1830 marcherer en trop fra Flyverhjemmeværnet med faner og fire fakler i spidsen mod den såkaldte ”Englænderhøj”, hvor der gennemføres tale og buketnedlæggelser.

Premierløjtnant J.P. Rasmussen er årets taler ved mindestenen ved Englænderhøjen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Englænderhøjen, sammen med en informationstavle på stedet, er den synlige markering af hændelsen som fandt sted 16. september 1944 hvor to Halifax bombemaskiner stødte sammen i luften over Nørreskoven.

Maskinerne var på vej hjem fra bombetogt over Tyskland mod baserne i Storbritannien da den ulykkelige hændelse fandt sted. En hændelse der kostede 14 allierede flyvere livet.

Denne begivenhed mindes på tirsdag på 70 årsdagen for hændelsen, og alle er velkomne til at møde op i Nørreskoven for at ære de 14 allierede flyvere.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Politik, Sønderborg

Lokalplanen for Nørager blev vedtaget af et flertal i Byrådet

30. november 2022 Politik

Boligområdet Nørager skal forandres og det skyldes ghettoloven og på onsdagens byrådsmøde godkendte et flertal i Byrådet den lokalplan, som skal til, inden der kan bygges nye boliger i området. Asger Romme Andersen fra Enhedslisten stemte imod, fordi han synes, det giver rigtig god mening at vente og se, hvad EU-domstolen siger til regeringens ghettolov. […]

Læs mere...