Mindedag: Engelske flyvere mindes

15. september 2014 Kultur

Når der gennemføres mindehøjtidelighed  tirsdag, er det mindet om allierede flyvere, der for 70 år siden mistede livet under anden verdenskrig i Nørreskoven.

Flere faner fra Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborgområdet deltager, og fra Hjemmeværnet deltager bl.a. premierløjtnant J.P. Rasmussen og løjtnant L. Larsen.wp374mhl-173x118

Artiklen fortsætter under annoncen

Mindehøjtideligheden tager sin begyndelse tirsdag, når Hjemmeværnssoldaterforeninger med faner fra Kontaktudvalget for bevarelse af de militære traditioner i Sønderborg området møder op kl. 1800 ved ”Den Lodne Bøg” i Nørreskoven.

På slaget 1830 marcherer en trop fra Flyverhjemmeværnet med faner og fire fakler i spidsen mod den såkaldte ”Englænderhøj”, hvor der gennemføres tale og buketnedlæggelser.

Premierløjtnant J.P. Rasmussen er årets taler ved mindestenen ved Englænderhøjen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Englænderhøjen, sammen med en informationstavle på stedet, er den synlige markering af hændelsen som fandt sted 16. september 1944 hvor to Halifax bombemaskiner stødte sammen i luften over Nørreskoven.

Maskinerne var på vej hjem fra bombetogt over Tyskland mod baserne i Storbritannien da den ulykkelige hændelse fandt sted. En hændelse der kostede 14 allierede flyvere livet.

Denne begivenhed mindes på tirsdag på 70 årsdagen for hændelsen, og alle er velkomne til at møde op i Nørreskoven for at ære de 14 allierede flyvere.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Kultur, Gråsten

Se nogle af de steder hvor der fejres Sankt Hans

23. juni 2021 Kultur

Du kan fejre Skt. Hans på Fluepapiret i Sønderborg, hvor Michael Vogensen spiller musik fra klokken 17:30 og klokken til klokken 19:30 er det bandet ‘Gør det noget’, som skal spille. Klokken 19 dukker Ballonklovnen Finn op og laver sjove ballondyr til børn og barnlige sjæle. “Klokken 20 bliver bålet tændt og jeg fortæller ikke, […]

Læs mere...