Mihaela Oprea: Flere skal ind og mærke klassisk musik

17. september 2014 Kultur

Hvis Mihaela Oprea kunne bestemme over en del af vores fritid, så ville vi bruge nogle af vores kommende lørdage på at lytte til kammermusik i Riddersalen på Sønderborg Slot.

Det er Sønderborg Musikforening, der står bag koncerterne og selvfølgelig er drømmen en tætpakket sal, hvor publikum lader sig fascinere af de forførende toner og betages af de flotte omgivelser, hvor dæmpet lys og hvide vægge har en fantastisk effekt: Det giver ro.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mihaela Oprea spiller violin i Sønderborg Symfoniorkester og hun er også med i Sønderborg Musikforening.

Mihaela Oprea spiller violin i Sønderborg Symfoniorkester og hun er også med i Sønderborg Musikforening.

  • Der er mange, der forstår sig rigtigt godt på klassisk musik, men alligevel er det noget for os allesammen, siger Mihaela Oprea til SønderborgNyt. Hun har en meget enkelt opskrift på, hvordan alle vi, der ikke er inde i klassisk musik, kan få en stor oplevelse:

  • Man skal bare sætte sig stille, lytte og så lægge mærke til, hvordan musikken rører indeni, påvirker stemningerne, siger hun. Klassisk musik er skrevet til både ører og følelser. Og det er netop dét, der er med til at gøre den fantastisk.musik

I Sønderborg er der mulighed for at opleve klassiske, når Sønderborg Symfoniorkester giver koncerter og så er der Sønderborg Musikforeninges kammerkoncerter på Sønderborg Slot.

Hvis du mener, det vil være spændende at høre en klassisk kvalitets-koncert, der kan mærkes, så klik HER og se programmet fra Sønderborg Musikforening.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk