Projektleder for Spejderlejren Mikkel Harritslev er ikke i tvivl om, at Spejderlejren 2017 er 37 millioner kroner værd
for Sønderborg.
“Det må politikerne, der har bevilget pengene, også mene”, siger Mikkel Harritslev til SønderborgNYT. Sammen med kollegaen Line Sørensen har Mikkel Harritslev blandt meget andet som opgave at få solgt Sønderborg bedst muligt til de mange spejdere, der kommer til lejren den sidste uge i juli 2017.
“Vi venter 40.000 spejdere og heraf er de 6-8.000 fra udlandet – og så kommer spejdernes familier også til byen. Derfor skal vi i gang med at beskrive, hvad Sønderborg har at byde på, så vores gæster kommer til at se og opleve rigtigt meget af Als og Sundeved”, siger Mikkel Harritslev.
Budskabet om det skønne ved Sønderborg bliver kommunikeret ud via spejderne – og antallet af gæster, der besøger lejren og dermed Sønderborg skønnes at blive omkring 100.000. Altså er der en oplagt chance for fødevareproducenter, turisterhvervet og rigtigt mange butikker.
Stor organisation
Spejderlejren 2017 har en hovedorganisation, der er delt op i 11 hovedudvalg og der er to ledere i toppen af hvert.
“Der er også to personer, der er lejrchef og dobbeltbemandingen skyldes, de alle er frivillige”, siger Mikkel Harritslev. Han fortæller videre, der er 3-400 mand i gang med at planlægge lejren og de er i alderen fra 16 til 70 år.
“Det specielle ved spejdere er, at alt bygger på, at det er unge, der lærer unge”, siger han.
Og netop det, at spejdere er unge mennesker, som har et fællesskab, hvor alle bydes ind, synes Mikkel Harritslev er interessant.
“De er jo interessante for vores mange uddannelser”, siger han.
“Og det vil være en gevinst for Sønderborg at få unge tilflyttere, der har et åbent syn på verden, gode værdier og et ønske om at bidrage til samfundet”.
Skal op på tæerne
Alle virksomheder, der leder efter personale og alle uddannelser, der gerne vil have flere studerende, bliver inviteret til at samarbejde med Mikkel Harritslev og hans sekretariat.
“På en eller anden måde skal de virksomheder, der gerne vil høste nogle frugter, når spejderne og deres familier kommer, finde en måde at samarbejde med Spejderlejren på”, siger Mikkel Harritslev til SønderborgNYT. Det ideelle vil være, hvis uddannelsessteder kan involvere en gruppe spejdere..
“Vi har taget hul på udfordringen og skal arbejde rigtigt meget med den”, siger projektlederen.
Åben lejr
Når Spejderlejren 2017 er i gang, så er der åbent for enhver, der vil ud på Kær og kigge.
“Der bliver lavet et kæmpestort koncertområde, hvor der kommer koncerter, der laves en sti, som gør, at man kan tage turen fra Kær til Verdens Ende langs kysten og iøvrigt vil spejdere bygge en handicapvenlig bro ude for enden af skydebanen, så kørestolsbrugere kan fiske fra den”, siger Mikkel Harritslev til SønderborgNYT. Det er nogle af de blivende spor efter Spejderlejren – ligesom en del infrastruktur naturligvis også vil være i området, når 40.000 spejdere og deres 100.000 pårørende er rejst hjem igen.
Hvor mange spejdere, der så vender tilbage til Sønderborg for at bo, studere og jobbe, vil tiden vise.