Mikkel Plannthin fortæller om danskere i de allieredes luftvåben

5. oktober 2017 Kultur

Den danske hær og marine, herunder de to værns luftstyrker, måtte overgive sig stort set uden kamp den 9. april 1940. Kun over Værløse kom det til træfning i luften. Et dansk fly blev skudt ned, og to danske officerer blev dræbt.

Men ikke alle accepterede det officielle Danmarks overgivelse, skriver FOF i en pressemeddelelse.

Over hele verden meldte danskere sig på rekrutteringskontorer.

I alt ca. 1.000 danskere meldte sig til de allierede styrker. Heraf meldte flere end 250 sig til de allierede luftvåben, hvilket betød at fra Europa over Nordafrika, Mellemøsten, Indien og Burma til New Guinea, Australien og Japan var der danskere i luften såvel som på jorden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nogle var flygtet efter den tyske besættelse for at kæmpe, andre var med besættelsen blevet afskåret fra at vende hjem, og endnu andre var danske i udlandet, der valgte at kæmpe for et frit Danmark i de allieredes rækker.

Mikkel Plannthin har i mere end 15 år kortlagt danskernes indsats og fortæller med udgangspunkt i sin bog ”Britain’s Victory, Denmark’s Freedom” om de mere end 3.000 operative togter mellem 1940 og 1945.

Entré 80 kr.

Tilmelding til 7447 1597 eller fof-sonderborg.dk

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. februar 2023 Gråsten, Uddannelse

Endnu et hold produktionsledere og agraøkonomer flyver fra landbrugsskolen

9. februar 2023 Gråsten

Endnu et hold produktionsledere og et hold agrarøkonomer er dimitteret fra Gråsten Landbrugsskole, og det blev markeret ved en dimissionsfest på skolen. Ved festen var der hæder til de nyuddannede produktionsledere og agrarøkonomer, og desuden var der uddeling af fire legater fra Grænsefonden, som arbejder for styrkelse og udvikling af danskheden i grænseegnene. Simon Faber […]

Læs mere...