Millioner fra A. P. Møller Fonden til Mulitikulturhuset

5. december 2015 Kultur

Der er stor glæde i Sønderborg Kommuneder, fordi der lige er landet en stor pose penge, der luner ekstra godt her op til jul. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg” alt=”ewers” width=”300″ height=”288″ />

I forbindelse med masterplanen for havneområdet og opførelsen at et nyt multikulturhus har A.P. Møller Fonden valgt at støtte byggeriet.

Skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

De mange millioner skal bl.a. bruges til renovering at det gamle Ewers Pakhus samt til digitale installationer, som skal gøre projektet mere seværdigt.

Hele Multikulturhuset skal efter planen være færdig i slutningen af 2017 og bliver en af perlerne i den arkitektur, der kommer til at pryde havnefronten.

Når Multikulturhuset står færdig vil det blandt andet blive hjemsted for Sønderborg Bibliotek, Det Tyske Mindretals Bibliotek og Sønderjyllands Kunstskole.

Og i det hele taget ønsker Sønderborg Kommune, at inddrage så mange lokale attraktioner, aktører og iværksættere indenfor kunst, kultur og læring som muligt for at sikre nytænkning og dynamik i huset, og samtidig skabe øget opmærksomhed og vækst i lokalområdet. 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk