Millioner til klima- og renoveringsprojekter på sygehusene

1. juni 2021 REGIONALT

Strømslugende ventilationssystemer og miljøbelastende køleanlæg på de syddanske sygehuse bliver nu udskiftet. Det står klart, efter regionsrådet på deres møde 31. maj 2021 godkendte konkrete klima- og renoveringsprojekter for 85-95 millioner kroner.

Energiforbedringerne på de syddanske sygehuse skal sættes i gang i år, siger Karsten Uno Petersen, formand for Anlægs- og innovationsudvalget i Region Syddanmark:

”Jeg godt tilfreds med, at vi nu har en konkret investeringsplan, der kan sætte skub i klima- og renoveringsprojekter på regionens sygehuse med det samme, så vi ad den vej understøtter regionens omstilling til en mere klimavenlig drift. Det er nogle spændende projekter, som ud over de positive effekter for regionens energiforbrug også vil gavne arbejdsmiljøet og patientsikkerheden”, siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er energi at spare på ventilationssystem og centralkøleanlæg

Alle regionens sygehuse har fået penge til konkrete projekter, og de enkelte sygehuse har selv peget på, hvilke klima- og renoveringsprojekter de kan gennemføre i lyset af den aktuelle coronasituation og uden at forstyrre den kliniske drift.

Sygehus Sønderjylland i Aabenraa og Sønderborg har eksempelvis fået penge til at udskifte ventilationsanlæg på operationsstuer og i teknikrum og forventer en el-besparelse på 35 procent pr. anlæg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture-kunstnerne er klar til at vise skulpturerne frem

25. juni 2022 Kultur

Fredag eftermiddag lagde kunsterne i WoodSculpture værktøjet fra sig og de alle var blevet færdige med hver sin Tour de France-inspirerede skulptur, som stadig står på Slotskajen. “Lørdag klokken 13 kommer skulpturmodtagerne og andre til en fælles afslutning og ser skulpturerne og de tidligere år har det været sådan, at modtagere straks skulle køre deres […]

Læs mere...