Millioner til klima- og renoveringsprojekter på sygehusene

1. juni 2021 REGIONALT

Strømslugende ventilationssystemer og miljøbelastende køleanlæg på de syddanske sygehuse bliver nu udskiftet. Det står klart, efter regionsrådet på deres møde 31. maj 2021 godkendte konkrete klima- og renoveringsprojekter for 85-95 millioner kroner.

Energiforbedringerne på de syddanske sygehuse skal sættes i gang i år, siger Karsten Uno Petersen, formand for Anlægs- og innovationsudvalget i Region Syddanmark:

”Jeg godt tilfreds med, at vi nu har en konkret investeringsplan, der kan sætte skub i klima- og renoveringsprojekter på regionens sygehuse med det samme, så vi ad den vej understøtter regionens omstilling til en mere klimavenlig drift. Det er nogle spændende projekter, som ud over de positive effekter for regionens energiforbrug også vil gavne arbejdsmiljøet og patientsikkerheden”, siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er energi at spare på ventilationssystem og centralkøleanlæg

Alle regionens sygehuse har fået penge til konkrete projekter, og de enkelte sygehuse har selv peget på, hvilke klima- og renoveringsprojekter de kan gennemføre i lyset af den aktuelle coronasituation og uden at forstyrre den kliniske drift.

Sygehus Sønderjylland i Aabenraa og Sønderborg har eksempelvis fået penge til at udskifte ventilationsanlæg på operationsstuer og i teknikrum og forventer en el-besparelse på 35 procent pr. anlæg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. juni 2021 Sport, Sønderborg

Hans Natorp fra Sønderborg i spidsen for Danmarks Idrætsforbund

19. juni 2021 Sport

Ved Danmarks Idrætsforbunds årsmøde blev Hans Natorp valgt til ny formand ved et kampvalg, hvor han fik 76 stemmer, mens 71 stemte på modstanderen, Thomas Bach. ”Jeg glæder mig til at tage DIF ud på en modig og visionær rejse, hvor vi hele tiden udfordrer og udvikler vores organisation med en ambition om fremskridt, mangfoldighed, […]

Læs mere...