Mindehøjtidelighed ved Bøffelkobbel

15. februar 2015 Samfund

Højtideligheden finder sted næste søndag kl. 11 og er et samarbejde mellem De Danske Forsvarsbrødre og Hjemmeværnet. Der lægges kranse og buketter fra Forsvarsbrødrene, Hæren, Sønderborg Kommune og familie til den ene af de faldne.img151668

Hjemmeværnet har overtaget Hærens Sergentskoles forpligtelser vedrørende traditionspleje og det er nu anden gang at De Danske Forsvarsbrødre og Hjemmeværnet gennemfører mindehøjtideligheden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Højtideligheden afsluttes med sangen: “Slumrer sødt i Slesvigs jord”.

Mindehøjtideligheden gennemføres til minde om de to faldne, der er begravet i haven tæt på amtsvejen. Her blev de begravet for 151 år siden, da kampene fandt sted i 1864.

Graven i haven er blandt Sønderjyllands mange smukke historiske mindesmærker og Bøffelkobbelhuset med “Graven i Haven” indtager en særlig plads!

Et værdigt minde om to danske soldater, infanteristen Hans Hansen fra Kyse og dragonen Jens Christensen fra Spjellerup.

Artiklen fortsætter under annoncen

To soldater der betalte med deres liv i kamp mod en preussisk overmagt for 151 år siden under Anden Slesvigske Krig.

Alle er velkomne til at deltage.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
31. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Corona: Nye regler ved indrejse i Tyskland

31. juli 2021 COVID-19

Fra søndag skal alle lade sig teste, før de rejser ind i Tyskland, hvis de ikke er vaccineret eller er kommet sig over en corona-infektion. Det siger den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, til Flensborg Avis. I al hast vedtog den tyske regering fredag nye, skrappe krav i forbindelse med indrejse, oplyser forbundsregeringens stedfortrædende talsmand, Ulrike […]

Læs mere...