Mindehøjtidlighed ved Bøffelkobbelhuset

19. februar 2018 Kultur

De Danske Forsvarsbrødre og Hjemmeværnet gennemfører mindehøjtidelighed ved graven i haven ved Bøffelkobbelhuset på Amtsvejen til Nybøl.

Højtideligheden finder sted torsdag 22. februar kl. 11.00 som et samarbejde mellem De Danske Forsvarsbrødre og Hjemmeværnet.

Der lægges kranse og buketter fra Forsvarsbrødrene, Hæren, Sønderborg Kommune og familie til den ene af de faldne, skriver Hjemmeværnet i en pressemeddelelse.

Talen i år holdes af Leif Larsen, Hærhjemmeværnet.

Højtideligheden afsluttes med sangen “Slumrer sødt i Slesvigs jord”.

Mindehøjtideligheden gennemføres til minde om de to faldne, der er begravet i haven tæt på amtsvejen. Her blev de begravet for 154 år siden, da kampene fandt sted i 1864.

Graven i haven er blandt Sønderjyllands mange smukke historiske mindesmærker og Bøffelkobbelhuset med “Graven i Haven” indtager en særlig plads!

Et værdigt minde om to danske soldater. Infanteristen Hans Hansen fra Kyse og dragonen Jens Christensen fra Spjellerup. To danske soldater der gav deres liv i kamp mod en Preussisk overmagt for 154 år siden under anden slesvigske krig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle er meget velkommen til at deltage i højtideligheden, hvor der også er mulighed for at se det meget omdiskuterede Bøffelkobbelhus indefra.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

182 nye Corona-smittede

21. januar 2022 COVID-19

Siden torsdag er antallet af Coronasmittede i Sønderborg Kommune steget med 182, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona ifølge Statens Serum Institut er oppe på 2157. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 46.831 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – heraf er der 44 […]

Læs mere...