Mindes dem der faldt i Den Store Krig

11. november 2017 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Lørdag formiddag styrede J. P. Rasmussen en gruppe sønderborgensere sikkert gennem mindehøjtidligheden, som sikrer, at de sønderjyder, der faldt i 1. Verdenskrig, ikke glemmes.

“Vi mindes de soldater, der faldt for en sag, som ikke var deres”, sagde J. P. Rasmussen og fortæller videre, at der den i 1918 den 11.11. klokken 11.11 blev stille på slagmarkerne.

“Kanonerne blev tavse”, sagde J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnets kontaktudvalg.

“Jeg læsr meget om den tid og har vil sige, at Linda Lassen fra Gråsten har skrevet bogen Knacker, der handler om tiden under tysk flag, hvor danske skolelærere skulle undervise på tysk og præsterne også skulle bruge det tyske sprog. Bogens hovedperson er en vandrelærerinde, som er en del af det stille oprør. Og så er der bogen Knacker, som fortæller om en såret soldat, der overvejer at stikke af fra området og gemme sig i Danmark”, siger J. P. Rasmussen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hovedpersonen i Knacker boede ved siden af mine bedsteforældre og min far kendte ham, så jeg kender den rigtige historie”.

Mindehøjtidligheden blev holdt på torvet ved Sct. Marie Kirke, hvor der i 1923 blev rejst en statue med navne på de faldne fra vores lokalområde.

Borgmester Erik Lauritzen og J. P. Rasmussen lagde kransene.

24. juli 2024 Kultur, Sønderborg

Historisk ringridning med tilskuerne tæt på ryttere og heste

24. juli 2024 Kultur

Tirsdag eftermiddag var ryttere fra familien Nicolaisen og familien Petersen var klar ved galgerne til den historiske ringridning ved Sønderborg Slot – og Ringriderfestens Heroldere både blæste i deres horn og slog på tromme. Rytterne og herolderne var klædt i flotte dragte fra en svunden tid, så ingen var i tvivl om, at det var […]

Læs mere...