Minister skriver til kommuner de ikke må raskmelde syge

28. februar 2015 Samfund

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen indskærper nu i et brev til landets kommuner, at syge skal have sygedagpenge, hvis de ikke er raske nok til at arbejde, skriver Fagbladet 3F.

Syge borgere i en række kommuner – iblandt dem Sønderborg – har oplevet, at kommunen har raskmeldt dem med skånehensyn og stoppet deres sygedagpenge. De de samtidig ikke er raske nok til at stå til rådighed for arbejdsmarkedet, kan de ikke få dagpenge og er dermed uden forsørgelse.

“Vi kan selvfølgelig ikke have, hvis der er mennesker, som bliver raskmeldt og får stoppet deres sygedagpenge, selv om de ikke kan arbejde”, skriver beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen i en mail til Fagbladet 3F.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor sender ministeren nu brevet afsted til kommunerne for at gøre opmærksom på reglerne. Der ud over vil han bede Ankestyrelsen lave en undersøgelse af kommunernes praksis på området.

“Hvis praksisundersøgelsen viser, at vores bekymringer holder stik, regner vi naturligvis med, at ministeren tager resultatet til efterretning og bruger det til noget. Der skal handles”, siger gruppeformand i 3F Ellen K. Lykkegård.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Politik, Sønderborg

Vores Sønderborg, SKAAL og Heidi’s Bierbar søger støtte til musikdag

23. juni 2021 Politik

Sønderborg Kommune har den 15. juni modtaget en ansøgning fra Vores Sønderborg, Radio Globus, SKAAL, Heidi’s Bierbar med flere. Der ansøges om 125-150.000 kr. til at holde et musikalsk arrangement på Rådhustorvet i Sønderborg lørdag den 11. september klokken 10-24, dagen inden Royal Run. Pengene skal gå til booking af lokale og kendte bands, der […]

Læs mere...