Ministeriet har godkendt kommunens plan for Nørager og Søstjernevej

17. juni 2021 Politik

I 2028 er boligområdet Nørager og Søstjernevej med flere forandret. Det er konsekvensen af, at Indenrigs- og Boligministeriet netop har godkendt udviklingsplanen for boligområdet, som Sønderborg Kommune og Sønderborg Andelsboligforening har lavet. Udviklingsplanen beskriver processen for at nå i mål, og forandringerne vil primært ske i Nørager. Her bygges otte blokke om til 48 almene rækkehuse og samtidig rives to blokke ned for at give plads til 30 private rækkehuse.

”Jeg er meget tilfreds med, at vi så hurtigt har fået en godkendelse af udviklingsplanen, så vi – altså Sønderborg Kommune og Sønderborg Andelsboligforening – kan trække i arbejdstøjet og komme i gang. Vi ved i Byrådet, der i enighed har godkendt udviklingsplanen for Nørager og Søstjernevej med flere, at kommunen bliver dybt involveret i projektet de kommende syv-otte år”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi skal blandt andet være med at udvikle det omkringliggende byområde ved at sikre bedre adgangsveje til skole, dagligvarer, kultur- og fritidstilbud mv., så området kommer til at hænge endnu mere sammen med resten af Sønderborg by”.

Han tilføjer, at han samtidig er glad for, at der er blevet lyttet til kommunens argumenter i processen, der gør, at der kan opretholdes 60 procent af de almene familieboliger i området.

Udviklingsplanen beskriver den fysiske omdannelse af boligområdet, som medfører:

Artiklen fortsætter under annoncen

Ommærkning af 18 etværelseslejligheder til ungdomsboliger på Søstjernevej og Søgræsvej

Omdannelse af otte blokke i Nørager til 48 almene rækkehuse

Nedrivning af to blokke i Nørager og fortætning med 30 private rækkehuse

Sammenhængende forbindelser og infrastruktur i området

Hos Sønderborg Andelsboligforening er man også meget tilfreds med, at udviklingsplanen er på plads.

”Det giver ro, at vi nu har den plan, som vi skal styre processen efter. Det skaber gennemsigtighed for beboerne, at de nu – efter en omtumlet periode med megen usikkerhed – kan få overblik over, hvad der i hovedtræk skal ske hvornår og hvordan. Det vil give dem lidt mere tryghed og fornemmelse, at de nu ved, hvordan boligområdet vil forandre sig”, siger hovedbestyrelsesformand Vivian Engelbredt.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det vil også være en hjælp i forhold til processen med at få mange af beboerne genhuset de kommende år. Så vi glæder os til det videre samarbejde med Sønderborg Kommune om fortsat at inddrage beboerne i udviklingsplanen”.

I forbindelse med omdannelsen af boligområdet arbejdes der på at indgå en fælles og forpligtende genhusningsaftale med alle boligorganisationerne i Sønderborg Kommune, så der ikke skabes nye udsatte boligområder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2022 Kultur, Sønderborg

Brecklings Bogcafé gav lidt indsigt i krimi-tanker, obduktioner og filmarbejde

5. december 2022 Kultur

Søndag eftermiddag fandt årets sidste udgave af Brecklings Bogcafé sted i Sønderborghus, hvor godt 160 gæster lyttede til værten Allan Breckling, forfatterne Louise Nielsen og Karen Inge Nilen samt filmproducer Kasper Gravesen, som skal filme Karen Inge Nielsens grænselandskrimier. Først på scenen var Louise Nielsen, som fortalte, at hun gennem længere tid gik med ideerne […]

Læs mere...