Ministeriet lyttede – og nu skal der rives færre ghetto-boliger ned

6. april 2021 Politik

Der skal ikke rives så mange boliger ned på Nørager, Søstjernevej, Søgræsvej, Koralvej og Konkylievej i Sønderborg, der er på regeringens hårde ghettoliste, som lovkravet siger.

“Styrelsen har behandlet ansøgningen og siger, at alt lever op til reglerne og jeg selv er klar til at skrive OK på ansøgningen. Men nu bestemmer jeg ikke alene. Sagen skal behandles af partierne, inden der gives et endeligt svar”, sagde Indenrigs- og boligminster Kaare Dybvad ministeren til SønderborgNYT, da han var på besøg i området i marts.

Og nu er der enighed om, at Sønderborg får dispensation, så boligområdet ikke skal brnges ned til 40 procent, men derimod til 60 procent.

”Jeg er meget glad for, at vi får en dispensation til at bevare flere boliger i området og sætter pris på, at Indenrigs- og Boligministeriet har lyttet til vores argumenter”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

”Vi har over flere år set fremgang på alle kriterier på ghettolisten i boligområdet, og vi har ikke de samme udfordringer som ghettoområder andre steder i landet. Der er tale om et voldsomt indgreb i mange beboeres tilværelse, og selv om vi anerkender, at en reduktion er et redskab til et forandret boligområde, så ville det være et drastisk skridt at rive over halvdelen af boligerne ned”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også formanden for hovedbestyrelsen i SAB, Vivian Engelbredt, er meget glad for at få en dispensation.

”Boligerne er jo et hjem for de mange mennesker, der bor i området – flere familier har boet her gennem flere år og er glade for at bo i området. Det er også derfor, at vi – Sønderborg Andelsboligforening og Sønderborg Kommune – har søgt om at få en dispensation”, siger hun og fortæstter.

”Vi er enige i, at der skal ske en fysisk omdannelse i boligområdet, men ikke i så stort et omfang som loven ellers siger. Derfor er jeg meget tilfreds med, at vi nu kan arbejde videre med vores udviklingsplan, så boligområdet kan blive et endnu bedre sted at bo. Nu handler det om at orientere beboerne løbende og inddrage dem i processen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole [email protected]
>