Mobiltelefon: Fup-opkald kan koste dig mange penge

12. september 2014 Erhverv

Pas på fup-opkald – de kan koste rigtigt mange penge.

Svindlen optræder i flere former: det kan være ved, at der ringes op meget kort og lægges på, indentelefon kunden når at registrere opkaldet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men det ser ud som om, der er et ubesvaret opkald. Ringer man tilbage, bliver man forbundet til en telefonsvarer i udlandet, og kommer til at betale en meget høj minutpris.

Det kan også foregå ved, at man modtager en sms eksempelvis med teksten “Hej, ring lige tilbage” og hvis man så gør det, er det også til en telefonsvarer, og opkaldet overtakseres.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det samme skulle gælde, hvis man svarer med en sms.

Tre gode råd

TDC har tidligere givet tre gode råd til kunder, der får opkald fra numre, de ikke har i deres telefonbog:

  1. Tjek om det er et nummer, du kender

  2. Tjek antallet af cifre.

    Artiklen fortsætter under annoncen

    Starter nummeret med ‘+45′, skal der efterfølgende være otte cifre; hverken flere eller færre. Der må ikke indgå parenteser eller andre tegn i nummeret.

  1. Er du det mindste i tvivl, så lad være med at ringe tilbage.

Wangiri-fup

Denne type opkald kaldes Wangiri-fup.

Artiklen fortsætter under annoncen

Svindlen stammer fra Japan, og navnet betyder direkte oversat; et ring og afbryd.

Det foregår ved, at svindlere sætter en maskine til at ringe op fra hele nummerserier ad gangen. Disse mange numre, der for modtageren er kraftigt overtakserede, står så og foretager opkald til hele nummerserier i eksempelvis Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Opkaldet er sat til at vare ganske få sekunder, så modtageren ikke når at svare, men i stedet bliver præsenteret for en stor regning, når han/hun ringer tilbage.

Man kan med fordel meddele sit telefonselskab, at man har været ude for fup, således at der kan lukkes for serieopkaldene hurtigst muligt og måske kan man også forsøge at standse betalingen.

Men allerbedst kan man altså undgå at hoppe i fælden ved at være opmærksom på, hvilket nummer man modtager opkald eller sms fra..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 Kultur, Sønderborg

Ringriderfest i Sønderborg – eller ikke – beslutningen tages om et par uger

16. april 2021 Kultur

Ringriderfestens formand, Jes Andersen, venter spændt på, hvilke retningslinier der kommer til at gælde for store arrangementer og især på at få at vide, hvor mange mennesker, der må samles. “Det kommer der oplysninger om i den kommende uge, når regeringens ekspertgruppe melder deres anbefalinger ud”, siger Jes Andersen til SønderborgNYT. Ringriderfestens komité mødes sidst […]

Læs mere...