Modtageren af Kvindeprisen 2023 er Karin Valeur

10. marts 2023 Sønderborg
Karin Valeur og Dorthe Lykke Jørgensen. Privat foto
Karin Valeur og Dorthe Lykke Jørgensen. Privat foto

Hvert år bliver der til 8. marts-arrangementet i Sønderborg uddelt en Kvindepris og sådan har det været siden 2002.

”Det er derfor pris nr. 21 vi uddeler i år, siger Dorthe Lykke Jørgensen som er medlem af Kvindekomiteen.

”Kvindeprisen uddeles til en særlig kvinde der har udrettet noget ekstra. Hendes arbejde skal være frivilligt og ulønnet og arbejdet skal have stor betydning for andre”.

Kvindekomiteen skriver i en pressemeddelelse, at Årets Kvindepris 2023 gik til Karin Valeur.

Artiklen fortsætter under annoncen

Karin Valeur er opvokset i Sønderborg og hun er uddannet lærer og har arbejdet på forskellige skoler og institutioner i byen. Hun var bare 15 år, da hun som spejderpige tog ansvar for en spejdergruppe.

Karin Valeur har altid engageret sig, også som lærer, hvor hun var med i forskellige faglige bestyrelser og hun har derudover arbejdet som færdselskontaktlærer, ungdomsvejleder og SSP-konsulent.

Hun har også i en årrække ydet en stor indsats i Kvindekomiteen, hvor hun repræsenterede Soroptimisterne. Hun har været medlem i Dansk Flygtningehjælps bestyrelse. Hun har været med til at oprette en kreativ Café for udenlandske kvinder og undervist flygtninge piger i at cykle.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er lysten og glæden ved at være sammen med andre mennesker, der har været min drivkraft. Jeg har personligt lært utrolig meget. Der er så vigtigt at løfte i fællesskab” fortalte Karin Valeur da Kvindekomiteen interviewede hende som kandidat til Kvindeprisen.

Karin Valeur er leder af Mødrehjælpens butik her i Sønderborg. Den var hun med til at stifte for seks år siden. Alle i butikken tager det frivillige arbejde meget seriøst og alle har særlige ansvarsområder. Alle tager et ansvar og det er med til, at styrke fællesskab og den gode stemning i butikken. Der er 29 medlemmer og butikken har endnu ikke haft en lukkedag pga. manglende frivillige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Karin Valeurer dygtig til håndarbejde. Hendes tre børn og otte børnebørn nyder alle godt af hendes mange hobbies. Hun elsker naturen, hvor hun går lange ture, cykler og er vinterbader. Naturen omfatter også overnatning i shelter med børn og børnebørn – en glæde hun gerne vil give videre – især til børnene.

Hun vil ikke udelukke at ’sige ja til nye opgaver’ i fremtiden, men der skal også være plads til rejser og en aktiv hverdag for hende selv.

”Der er bestemt brug for Kvindedagen i dag. Det er vigtigt at sætte fokus på kvinder i vores samfund. Det går fremad – men det må gerne gå stærkere”, sagde hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Petra Grünewald donerede nogle smukke malerier til Kvindeprisen i år og hun holdt en flot tale til prismodtageren i den forbindelse.

Fra Kvindekomiteen lyder der en stor tak for donationen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. april 2023 Samfund, Sønderborg

Skal Sønder Havnegade være lukket for trafik i to, tre eller fire måneder?

2. april 2023 Samfund

Den 11. april lægger forvaltningen tre lukkeperiode-muligheder på bordet i Teknik, By og Boligudvalget og så er opgaven for de folkevalgte at blive enige om, hvilken af dem, som de synes, er den bedste for sønderborgerne og alle sommerens turister. Lukkeperiode 1. juni-1. september Sønder Havnegades lukning forlænges med én måned, hvorved vil den tidlige […]

Læs mere...