Mød den allerførste der svømmer Danmark Rundt – en tur på 1317 km

6. september 2019 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Ingen har gjort det før, ingen har forsøgt at svømme rundt om Danmark. Men det er ikke desto mindre det, Lars Simonsen fra Svanninge ved Faaborg har tænkt sig at gøre.

Kunne han svømme? Nej, ikke rigtigt, ca. 50 meter crawl.

Havde han svømmet i åbenvand før? Ja, ca. 200 meter.

Er han elitesportsudøver? Nej

Er han elitesoldat? Nej

Skal jeg have min mor med? Ja, i kajak.

Forudsætningerne var ikke store, men viljen og troen på at det kunne lykkes fejler ikke noget.

Vesterhavet var en kæmpe udfordring, og ekspedition var i knæ, mor måtte opgive kajakken og gik på stranden i sted for. Lars Simonsen svømmede videre alene i det barske Vesterhav og nåede fra Grænsen til toppen af Danmark, som den første nogensinde.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Fra Skagen blev kursen sat mod Djursland og så nord om Sjælland, ned til Lolland og derfra mod Als via Langeland og Ærø. Nu mangler jeg de sidste 60 kilometer til Grønsestenen og så er jeg i maål”, siger Lars Simonsen til SønderborgNYT

Fredag aften er han på Madeskov Camping, hvor du fra klokken 20 kan høre om den store bedrift.

“Når jeg svømmer, er min mor ved siden af mig kajak og min far er den praktiske mand, der sørger for de ting, der skal til”, siger Lars Simonsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan følge hans Facebooksiden HER på LINKET

 

13. juli 2024 Ringriderfesten, Sønderborg

Se hvad Ringriderfesten har på lørdags-programmet

13. juli 2024 Ringriderfesten

Her kan du se Ringriderfestens lørdagsprogram: 10:15: Forkoncert med Skælskør Marinegarde på Rådhustorvet. 11:00: Koncert på Rådhustorvet med Tveit Union Musikkorps, Members of Scots Guards Assosiation Pipes, Ukraine Pontoon Bridge Orchestra, Sønderborg Garden, Sønderborg Pipes And Drums, Danfoss Orkestret og Ringriderfestens Heroldere. 12:30: Cykelringridning – Check-In 12:30 – 14:00: Rytterkroen Lørdags Special: Spis de sild […]

Læs mere...