Mødrehjælpen har åbnet for ansøgningerne til julehjælp

5. november 2019 Sønderborg

For mange børnefamilier er julen en tid hvor økonomiske og sociale afsavn fylder meget. Sådan er det desværre også i år og derfor åbner Mødrehjælpen igen i år for ansøgninger til den landsdækkende julehjælp, så børn i hele Danmark kan få en god jul

Julehjælpen bringer hvert år håb og glæde i mange hjem – også her i Sønderborg og igen i år rækker Mødrehjælpen ud til familier, der slås med sociale og sundhedsmæssige udfordringer,og som samtidig har en meget stram økonomi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hjælpen består af et kontant beløb og et tilbud om rådgivning fra Mødrehjælpens socialrådgivere.

Mødrehjælpen taler hvert år med rigtig mange forældre, som fortæller, at julen er en særlig svær tid. Formand i Mødrehjælpen her i Sønderborg, Lisbet Skyum, siger:

”Det er hårdt for familierne, når der ikke er råd til at holde jul. Det er både stressende og skuffende ikke at kunne fejre julen på lige fod med andre, eller at kunne dele den med sine nærmeste. Det er en stor belastning især for børnene, og derfor er vi glade for at kunne uddele julehjælpen igen i år”, fortæller hun i en pressemeddelelse.

Mødrehjælpens juleaktiviteter

I Mødrehjælpens lokalforening i Sønderborg glæder de sig til tiden op til jul.

”Det er en dejlig tid, vi går i møde i lokalforeningen, hvor vi sørger for at hygge lidt ekstra om børnene og forældrene. Her op til jul har vi altid en småkage til vores kunder, når de fx kommer og køber kalendergaver. Vi har rigtig mange gode ting til meget billige penge i vores lækre butik på Perlegade”, siger Lisbeth Skyum.

I december Mødrehjælpen også en lille hyggelig adventskonkurrence på Facebook og foruden de mange fine ting, der er til salg i butikken, kan der også købes gavekort.

Julehjælp til de mest trængte børnefamilier

På Mødrehjælpens hjemmeside kan man søge om julehjælp. For at få julehjælp fra Mødrehjælpen skal man have en trængt økonomi og ha’ været igennem en social hændelse – indenfor det seneste år, – der gør det særligt vanskeligt at yde omsorg for sine børn.

Lisbet Skyum opfordrer alle, der har behov for støtte i julen til at søge om julehjælpen. For at kunne uddele julehjælpen til de mange familier, samler Mødrehjælpen ind i hele Danmark op til jul.

”Mødrehjælpens penge rækker desværre ikke til alle, der søger om vores julehjælp. Men igen i år håber vi på velvillig støtte fra de mange danskere, virksomheder og fonde, der plejer at give bidrag til vores indsamling. På den måde kan vi sikre, at hjælpen når frem til de familier, der har allermest brug for den”, siger Lisbet Skyum.

 Sådan søger man den landsdækkende julehjælp hos Mødrehjælpen

Frem til den 12. december 2019 kan man søge om Mødrehjælpens julehjælp

Find og udfyld ansøgningsskemaet HER på LINKET 

300 kroner til julemiddag, hvis der er 1 barn i familien

500 kroner ekstra for hvert barn, hvis der er flere end 1 barn i familien

Sådan kan man støtte Mødrehjælpens centrale juleindsamling

Støt med et valgfrit beløb når du KLIKKER HER

Støt med et valgfrit beløb på MobilePay 30402

Køb et gavebevis HER i vores webshop 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk