Moon og Langer i Mølleparken

28. juni 2015 Kultur

coverHvis du er under 20 eller, hvis du blot ka’ li’ rockmusik, er der stor sandsynlighed for, at du lørdag aften var en af de knap et par tusinde koncertgæster, der stod foran scenen i Mølleparken. Lørdag aften var der lagt i kakkelovnen til et brag af en rockkoncert med to meget populære danske bands. Et løseligt skøn vil lyde på, at aftenens publikum hovedsagligt var af det feminine køn. I hvert fald var det de unge piger, der havde indtaget pladsen lige nede foran scenen og skulle man komme i tvivl, så forsvandt den tvivl, som dug for solen, da Julias Moon gik på scenen.

Artiklen fortsætter under annoncen

De forreste rækker foran scenen eksplorede i pigehvin og hyl og aftens udsendte medarbejder var ekstremt glad for sine ørepropper på dette tidspunkt. Ikke kun Julias Moon kunne få de unge piger til at hvine, for da aftenens hovednavn, Mads Langer, gik på scenen, var det igen tid til at justere ørepropperne sådan, at sluttede tæt, da de unge damer igen gik amok i et hvinekor.

Det er lige før man kan sige, at Mads Langer er på hjemmebane, eftersom han er Aabenraa-dreng. Hvor der på mange områder finder en revalisering sted mellem Aabenraa og Sønderborg, må man sige at på den musikalske bane er der ikke en eneste, der skænkede det en tanke. Her tæller musikken og ikke hvor man tilfældigvis er født.

Artiklen fortsætter under annoncen

Langer havde ekstremt godt fat i sit publikum under hele koncerten. Hen mod slutningen af koncerten, var det tid til den obligatoriske “sving-armene-fra-side-til-side”. Et imponerende syn må man sige. Igen havde Langer rigtig godt fat i Mølleparken og stort set hele parken bølgede fra side til side i takt med musikken.

Fredag aften til Kim Larsen koncerten, havde Jes Johansen fra Kultur i Syd i sin velkomst, inviteret alle dette års studenter gratis til koncert. Det eneste krav, der blev stillet, var, at stundeterne skulle have deres studenterhue på hovedet og de skulle kunne bevise, at de var studenter fra i år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Små 150 studenter tog imod det tilbud lørdag aften.

Sikkert ikke så mange som Kultur i Syd havde håbet på. Om det så skyldes det lidt ustadige og kølige vejr eller det korte varsel, det skal være usagt.

 

galleri

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Vil du opleve lidt af hvordan en dirigent lærer sit job?

1. februar 2023 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester byder nye unge dirigenter velkommen på podiet foran orkestret. Det sker, når orkestret samarbejder med Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og holder åben prøve for dirigentstuderende. “Det er vigtigt for orkestret at være med til at udvikle nye unge dirigenter”. siger musikchef for Sønderjyllands Symfoniorkester, Nikolaj Andersen. “Vi lægger orkester til, så unge, talentfulde […]

Læs mere...