Morten Haugshøj vinterjazzede i Sønderborg Jazzclub

7. februar 2016 Kultur

Morten Haugshøj og tre af hans musikalske venner spillede koncert i Sønderborg Jazzclub i Sønderborghus søndag eftermiddag. Udover Morten Haugshøj selv er der tale om de to dygtige rytmefolk fra Uffe Steens Trio, som gæstede Sønderborg Jazzclub sidste år: Thomas Sejthen på bas og Jesper Bo Knudsen på trommer. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2016/02/IMG_8177-300×185.jpg” alt=”IMG_8177″ width=”300″ height=”185″ />

Kvartetten den århusianske saxofonist Michael Blandt.

Inden musikerne fik lov til at komme indenfor i Teatersalen, havde formanden for jazzclubben ordet:

“Vi er i gang med Vinterjazzen og det er et sammenskudsgilde med 600 koncerter fordelt på 102 spillesteder rundt om i landet”, siger Carsten Nicolaisen.

“Musikken er af den højeste kvalitet og Vinterjazz er sådan set et modstykke til Copenhagen Jazz Festival”, siger formanden til de knap 50 sønderborgensere, der ville opleve Morten Haugshøjs guitarspil.

Vinterjazz

Vinterjazz 2016 tæller i alt 102 spillesteder og 22 uafhængige arrangører. Det er en lille fremgang i forhold til de seneste år. I 2013 var der 60 spillesteder, i 2014 cirka 75 spillesteder og sidste år var tallet ca. 100 steder.IMG_8186

Det er kombinationen af de mange forskellige typer spillesteder – jazzklubber, musikforeninger, kulturhuse, koncertsale, caféer, nedlagte slagtehaller og andre DIY-steder – som er med til at gøre festivalen til en mangfoldig begivenhed både organisatorisk og kunstnerisk. Vinterjazz er med andre ord hele Danmarks årlige jazzfestival.

Medlemskort

“Sidste gang lovede jeg, at vi ville sende jeres medlemskort med posten, men med frimærker til 19 kroner stykket, så kan man sige, jeg tog munden lidt for fuld. Vi har jeres medlemskort med og I kan bare henvende jer”, slutter formanden velkomsten med.

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk