Motionsture i naturen – og alle kan være med

21. juli 2020 Sønderborg

Motion i Naturen er et frivilligt socialt og sundhedsfremmende tilbud i Sønderborg Kommune og selvom det udbydes af seniorforeningen Gråspurvene, så kan alle være med uanset alder. Tilbuddet består af en række gåture ud i naturen, hvor deltagerne undervejs laver motionsøvelser. For at deltage på turene behøver man ikke være medlem af foreningen. Er man interesseret, møder man bare op. Sådan har det været siden 2018, hvor turene blev udbudt første gang.

Det er Inger Plauborg og Anette Uldall, der fik ideen til Motion i Naturen. De gik ofte ture sammen og kom undervejs til at snakke om, at de gerne ville invitere andre med – specielt nogle, der ellers ikke kommer ud i naturen og gerne vil have følgeskab. De to initiativtagere er begge instruktører på turene, og de planlægger ruterne ved, at de først selv går turene for at finde træstammer og bænke, der kan bruges i træningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Naturen har plads til alle. Den friske luft og de mange indtryk stimulerer vores sanser; det giver livskvalitet at mærke sig selv i naturen, og vi har en fantastisk natur lige uden for vores dør” siger Inger Plauborg og Anette Uldall i en pressemeddelelse.

Om turene

Turene er på fire kilometer og de foregår rundt omkring i hele kommunen, hvor man bruger naturen, for eksempel en træstamme, som redskab i træningen.

Hidtil har foreningen udbudt ture hver anden fredag – i ulige uger – fra kl. 9.30-11.00.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra og med den nye sæson, der starter 11. september, udvides programmet med aftenture, der kommer til at foregå om mandagen i lige uger kl. 16.30-18.00.

Der er også en forårs-nattetur i støbeskeen, datoen er endnu ikke fastlagt.

Ture og datoer er beskrevet i det nye program, der kan findes på Facebook-siden Gråspurvene og nederst i artiklen.

Det koster kun 10 kroner at deltage og der er ingen tilmelding. Man møder bare op.

Efter turen får man et lille forfriskende glas juice, der er produceret i lokalområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se det nye program

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 Kultur, Augustenborg

Vind billetter til festlig aften med Tørfisk

22. oktober 2021 Kultur

Bandet Tørfisk fejrer jubilæum med en Jubilæums-Tour rundt i Danmark og 30. oktober rammer den Augustenborg. Og dermed har du chancen igen for at høre deres populære sange i Augustenborghallerne, hvor de spiller lørdag den 30. oktober kl. 20.00. Sangene er blevet til fra starten i 1981 og frem til i dag ”Sidst Tørfisk var […]

Læs mere...