Motorcrosskører Kim Jakobsen til tops trods 21 års pause

4. oktober 2016 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Forleden sikrede Kim Jakobsen fra Sønderborg sig det Jysk-Fynske Mesterskab i motorcross for kørere over 50 år.

“Vi kørte i Børkop ved Vejle og det var da herligt at hive den pokal med hjem til alle de andre”, siger Kim Jakobsen til SønderborgNYT.

Kim Jakobsen kan ikke forestille sig weekender uden et fartfix.

Kim Jakobsen kan ikke forestille sig weekender uden et fartkick.

Kim Jakobsen begyndte at køre motorcross som 12-årig.

“Men da militæret sendte bud efter mig tog jeg en pause og den varede frem til 2008, altså i 21 år”, siger Kim Jakobsen, der er er begejstret for, at han igen er med i flokken, der elsker fart og tempo.

“Da jeg overtog Sjøholm MC her på Vølundgade, var jeg ligesom tvunget til at begynde igen – og det var skønt igen at opleve det kick, som det giver, når gashåndtaget drejes og de mange kræfter slippes fri”, siger han.

Dyr hobby

Det ligger jo i kortene, at det er en hobby, der koster penge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alene det at skaffe en motorcykel har jo en ret høj pris.

“Og så er det sådan, at når man får nogle småskader og skavanker, så begynder man at købe det bedste af det bedste i udstyr, fordi det beskytter mere effetivt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu er jeg en af dem, der råder andre til at lægge ud med det dyre udstyr, så de ikke får dårlige led og andre bivirkninger”, siger Kim Jakobsen, der er til stævne et eller andet i landet stor set hver weekend.

Træningen foregår på banen i Nybøl.

“Men uanset hvor meget jeg træner, så må jeg erkende, at motorcrosskørere har deres stjernestunder, når de er omkring 25-30 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi reagerer langsommere med årene”, siger Kim Jakobsen, der på ingen måde er på vej til at sende motorcyklen på pension.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. april 2021 Kultur, Sønderborg

De faldne fra Stormen på Dybbøl blev mindet

18. april 2021 Kultur

Søndag formiddag klokken 10 var der mindehøjtidelighed ved Krigergravene på Dybbøl Banke i anledning af 157-året for Stormen på Dybbøl, hvor 11.000 danske soldater blev angrebet af 37.000 veludrustede preussiske soldater. “Angrebet begyndte – efter flere timers bombardement, klokken 10”, sagde oberstløjtnant Claus Klaris i sin tale. Når vi i dag markerer Dybbøldagen, så er […]

Læs mere...