MultiKulturhuset: Forfatter- og digterspirer læser højt fra egne tekster

9. april 2018 Kultur

Stemningsfuld lyrik, hårrejsende gyserhistorier eller rørende personportrætter? Hvad mon egnens hobbyskribenter og forfatterspirer skriver?

Det kan du finde ud af, når de læser op fra egne tekster til ”Open mic” på biblioteket lørdag den 14. april.

Hvad?

Open mic-konceptet kender vi egentlig mest fra musikkens verden og fra stand-up comedy, hvor både uerfarne og mere etablerede artister tester nyt materiale af på et publikum. Men denne lørdag på biblioteket er det i stedet skribenter og forfattere, der får mulighed for at træde op på scenen og ind i rampelyset.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er først på selve dagen, at vi finder ud af, hvilke tekster vi vil blive præsenteret for – og ikke mindst hvem der læser dem op!

Det er eneste, vi ved på forhånd, er, at der bliver læst op fra tekster, som deltagerne selv har skrevet.

Hvem?

Oplæserne er personer fra Sønderborg og omegn, der har en interesse for at skrive. Der er ingen begrænsninger i forhold til genre eller erfaringsniveau, så længe teksten er skrevet af oplæseren selv. De får hver især ca. 5 minutter på scenen, og der er stadig plads til flere på scenen, hvis du går rundt med en forfatter i maven og gerne vil vise din tekst frem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er biblioteket i Sønderborg, der står bag arrangementet.

Open mic er kulminationen på en sæson, hvor biblioteket har haft workshop og skrivegrupper for unge og voksne skønlitterære skribenter.

Det er dog ikke et krav at have deltaget i tidligere aktiviteter for at få lov til at læse op til open mic – det er åbent for alle, skriver biblioteket i en pressemeddelelse.

Værten er bibliotekets litteraturformidler Line Kveiborg og dagens gæsteoplæser er forfatter Hans Karup, der har været tovholder for skrivegrupperne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilmelding

Der er gratis adgang til Open mic – både for publikum og for oplæserne. Hvis man vil være sikker på at få en plads på publikumsrækkerne, kan man trække en gratis billet HER på bibliotekets hjemmeside,

For oplæserne er der mulighed for at skrive sig på en liste, når man ankommer. Men hvis du vil være sikker på at komme på scenen, så er det en god idé at skrive til arrangøren på likv@sonderborg.dk i forvejen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvor og hvornår?

Open Mic foregår på biblioteket i Multikulturhuset lørdag den 14. april. Arrangementet starter kl. 11 og slutter, når der ikke er flere oplæsere – dog inden for rimelighedens grænser.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Sport, Sønderborg

Fluens Simon Bak vandt Dansk Elite Darts kvalifikationsturnering

29. november 2021 Sport

Det blev Fluens 26-årige profil, Simon Bak, der lørdag vandt Dansk Elite Darts kvalifikationsturnering til PDC’s Q-School. Sejren indebærer blandt andet, at Simon Bak får dækket tilmeldingsgebyret til Q-School, hvilket svarer til godt og vel 3.350 danske kroner. Igen et bevis på at han hører hjemme i toppen af Dansk Dart. Simon Bak var, ligesom […]

Læs mere...