MultiKulturhuset indstillet til RENOVER-prisen

8. marts 2018 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

På industrihavnen i Sønderborg står det over 100 år gamle Ewers Pakhus, som gennem mange år har stået øde hen. Men det er slut nu. De tidligere industribygninger har fået nyt liv, og pakhuset er blevet renoveret, transformeret og integreret som en del af MultiKulturhuset. Kulturhuset kombinerer nyt og gammelt med et moderne nybyggeri og en ambitiøs renovering af Ewers Pakhus.

Renoveringen af det gamle pakhus udmærker sig ved at bevare og genbruge de gamle tømmerkonstruktioner og den oprindelige facade. Taget er blevet tilbageført til den oprindelige mansard-form og blevet beklædt med traditionelle vingetegl. Det gamle tømmer er også blevet genanvendt og omdannet til plinte og loungemøbler i den nye del af kulturhuset.

Artiklen fortsætter under annoncen

MultiKulturhuset viser, hvordan en gennemgående renovering kan løfte et gammel og forladt industriområde til en levende og kulturbærende del af Sønderborg, skriver Grundejernes Investeringsfond og Realdania i en pressemeddelelse.

De gode eksempler skal frem i lyset

Renoveringen af Multikulturhuset i Sønderborg er med i kampen om at vinde RENOVER prisen, der hvert år kårer Danmarks bedste renoveringsprojekt. Udover æren af at kunne kalde sit projekt for Danmarks bedste renoveringsprojekt, modtager vinderen også en check på 100.000 kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det fantastiske ved RENOVER prisen er, at vi får lov til at se så mange og så forskellige renoveringer. Det er med til at sætte renovering på samfundets dagsorden og inspirere til endnu mere renovering,” siger Lars Axelsen, adm. direktør i Grundejernes Investeringsfond, der sammen med Realdania står bag prisen.

Det er sjette år i træk, at RENOVER prisen skal uddeles til et renoveringsprojekt i særklasse.