Munch og Broderskabet slipper Forår i april fri

6. april 2017 Kultur

Anders Munch og resten af Broderskabet har gennem de seneste tyve år optrådt og rejst Danmark og resten af Norden tyndt med deres Gasolin- og Kim Larsen-show. Nu er tiden moden til, at Anders’ egne toner skal ud!

Anders Munch er en gammel Sønderborg-dreng, der med sin flabethed og et budskab om, at taknemmelighed aldrig har skadet nogen, hylder hverdagens glimt af lykke. Hans sange er fyldt med næstekærlighed, nærvær og folkelighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Teksterne er danske og handler om smerte, der rimer på et hjerte, der har prøvet lidt af hvert og om livet uden filter. Der er hug til magtens elite og meget langt til det politisk korrekte Danmark. Anders Munch har et budskab, og han lægger ikke fingrene imellem. For ham er hverdagens helte den største inspirationskilde:

Sangen til naboen Anna

”Anna var min gamle nabo, der ulykkeligvis led af en uhelbredelig sygdom. Hun kunne dårligt gå, men havde altid et smil på læben, var klar til at lytte over en lille én eller to og en ukuelig smittende tro på, at livet skal leves lige her og nu. Anna brugte sine sidste sparepenge på en tøsetur til Tenerife, hvor hun og veninden skulle ”gi’ den gas. Anna kom ikke hjem igen”, siger Ander Munch.

Men Anna satte aftryk i ham og han skrev ”Sangen til Anna”, som en hyldest til livet.

Anders Munchs baggrund lader sig ikke fornægte i musikken:

”Teksterne skal have nerve og lyden skal være kompromisløs og ærlig. Det er sgu ikke let, når nogle af inspirationskilderne hedder Kim Larsen, Stig Møller og CV Jørgensen. Men så må jeg jo bare hænge i.”

Musikken er pop/rock med en snert af country og blues.

”Det har været vigtigt for mig, at finde mit eget udtryk i musikken og ikke bare lyde som det, der dagligt drøner ud af radioen. Der må gerne være ”kant” på drengen, ellers er det ligegyldigt for mig”, siger Anders Munch.

Ligegyldigt er det i hvert fald ikke. Munch og Broderskabet leverer en oplevelse og intensitet ud over det sædvanlige med tekster, de fleste kan relatere til den hverdag, vi sjovt nok alle er en del af. Og med madammen på skødet og en kold bajer, skal det hele nok gå.

Anders Munch er frivillig på Sønderborg Sygehus, hvor han fast spiller og synger for de indlagte og deres pårørende. Pop og rock fyldt med hverdagens oplevelser i glædens tegn! Prøv selv – du bliver glad i låget.

Plade-release fredag

”Forår i April” fra Anders Munch og Broderskabet udkommer fredag  den 7. april og det fejres med en koncert på Lysabild Kro.

Munch & Broderskabet består af:

Anders Munch: Vokal og guitar

Jacob Madsen: Leadguitar, kor og Kapelmester

Daniel Carl Bruun: Bas og kor

Thomas Donovan Kruse: Trommer og andet godt slagtøj

Henrik Nørrelykke: Producer, Blue Voice Studio

Kim Bolt Jørgensen: Mentor og Co-producer

Udover albummet udkommer på CD, vil du også kunne hente det på Spotify, Itunes m.m.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk