Museum Sønderjylland sender Genforeningsbussen rundt til alle skoler

10. september 2019 GF2020

I 2020 får alle landets folkeskoler og gymnasier en enestående mulighed for at lære om Genforeningen, demokrati og historie, når Museum Sønderjyllands Genforeningsbus ruller ud hele Danmark og Sydslesvig. Projektet har længe været undervejs, men er nu en realitet takket være millionstøtte fra Nordea-fonden og Slots -og Kulturstyrelsens Genforeningspulje.

Et roadshow den vigtigste begivenhed

Genforeningsbussen er en farverig ombygget turistbus, der kommer til at rulle ind i skolegårde landet over. Bussen byder på mange forskellige former for undervisning – alle med udgangspunkt i Genforeningen. Der er eksempelvis forløb til matematik, hvor eleverne skal beregne stemmeprocenter eller til billedkunst, hvor der arbejdes med de mange valgplakater og genforeningspropaganda.

Artiklen fortsætter under annoncen

Demokrati, folkestyre og national identitet er helt centrale begreber, når man taler Genforeningen. Derfor er al undervisning også tilrettelagt med vægt på inddragelse og diskussion med eleverne. Elevernes output fra de forskellige forløb vil løbende blive samlet og delt på Genforeningsbussens sociale medier og lægger dermed også op til en videre debat.

”Genforeningen var den vigtigste begivenhed i Danmark i det 20. århundrede og derfor er den også yderst relevant at kende og diskutere, selv den dag i dag. Med afsæt i fortællingen om Genforeningen kan vi tale med de unge om identitet, sprog og forholdet mellem flertal og mindretal – emner, som er højaktuelle også i dagens Europa, siger Axel Johnsen”, chef for Viden & Samlinger hos Museum Sønderjylland.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 KV21, Sønderborg

Venstre-kandidat skadet i valgkampen

24. oktober 2021 KV21

Lørdag var byrådskandidater og andre medlemmer af de politiske partier og lister ude og hænge valgplakater op. Sådan var det også for Venstre-manden Mads Hagen. “Ud for det Blå Gymnasium faldt jeg, da jeg kravlede ned fra stigen. Jeg troede, jeg var nede, da jeg manglede det sidste trin og det gjorde, at jeg faldt”, […]

Læs mere...