Museum Sønderjylland: Tag med på middelaldertur på Sydals

23. april 2019 Kultur

Den 8. maj er der middelaldertur og den begynder ved Lysabild kirke.

Kirken har angiveligt som noget helt særligt være omgivet af en voldgrav og en vold, og i senmiddelalderen knyttede der sig en betydelig valfart til et Helligblodskapel i kirken, skriver Museum Sønderjylland til SønderborgNYT.

Syd for Lysabild, lige over dæmningen til Kegnæs, ligger resterne af Kegborg, et borganlæg, der muligvis er et kongeligt anlæg fra tiden omkring 1200, hvor et tårn på dette sted har bevogtet indsejlingen til Flensborg Fjord.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra Kegborg går turen tilbage til Als og Kegnæsgård lige syd for Skovby.

Borgen nævnes første gang i 1360 som en hertugelig borg, men den kom kort tid efter i kongelig besiddelse.

Der er endnu bevaret betydelige rester af middelalderlige voldgrave omkring hovedhuset, som er fra 1758.

Turen slutter af med et besøg ved Vibæk Mølle, der ikke er fra middelalderen, men da mølledriften ved Vibækken sandsynligvis har sin oprindelse så langt tilbage i tiden, giver det anledning til at fortælle om mølledriftens betydning i middelalderen og bese den smukke mølle.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det praktiske

Turen begynder kl. 18.30 fra Lysabild Kirkes parkeringsplads ved Nørregade, nord for kirken og ledes af henholdsvis museumsinspektør Lilian Matthes og museumsinspektør Lennart S. Madsen fra Museum Sønderjyllands arkæologiske enhed i Haderslev.

Prisen er 50 kr. pr. gang.

Tilmelding ikke nødvendig.

Turen køres i egne biler.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...