Musiklejren vender tilbage til Hørup

7. oktober 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

100 unge fra Region Syddanmark bruger deres efterårsferie på at spille musik med blandt andre Hefty, Jøden og Eclectic Monicer. Musikstarter vender nemlig tilbage.images

Musiklejren, som Nephew er kunstnerisk ophav til og blandt andre har Roskildefestival og Bikubenfonden til at støtte økonomisk, kommer igen i år til Hørup Centralskole som et ud af seks steder i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er vildt glade for, at vi er med igen i år. Der er kun seks steder i Danmark, og vi er et af dem,” siger Kim Ebbehøj, afdelingsleder i Sønderborg Ungdomsskole.

Sidste års succes understreges ikke blot af de unge deltageres glæde i løbet af ugen. Musikstarter skal give lyst til at gøre noget ved musikken. Det skete. Den har genoplivet musikken i Sønderborg Ungdomsskole.

“Der blev dannet tre bands, og det har vi ikke haft i årevis i Ungdomsskolen. Musikstarterkonceptet har fat i den lange ende. Vi har atter fået musikken vakt til live. Vi har også flere hold i vores undervisning”, siger Ebbehøj.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kendisser kommer

Årets Musikstarter bruger samme opskrift som i fjor. Der er undervisning og samspil i grupper, mens kendte ”band-docters” går rundt i alle grupper. Sidste år fik deltagerne undervisning af blandt andet Nephew og Thomas Buttenschøn. I år er Eclectic Monicer, Jøden og Hefty, DJ Static, Blue Van på listen over kendte navne, der lukker op for posen med gode tips og ideer til band-musik.

De unge bor, spiser og sover på skolen mandag til fredag. Det er del af konceptet og styrker fællesskabet.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...