Musikskolen inviterer til MGK-festival med alsidigt program

24. januar 2018 Kultur

Kom til en gratis, musikalsk tour de force med lokale musiktalenter og det virtuose og grammyvindende ensemble World On A String

Unge, lovende musikere indtager scenerne, når Sønderborgs største og mest alsidige musikfestival lørdag den 3. februar kl. 15 åbner dørene i Musikhuset.

Festivalens omdrejningspunkt er naturligvis eleverne der er sluppet igennem det musikalske nåleøje: Optagelse på Musikalsk Grundkursus, MGK – trinnet lige før det professionelle liv som musiker. Festivalscenen får også besøg af tidligere medstuderende, hvoraf mange allerede studerer på musikkonservatorier i ind- og udland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Festivalens hovednavn: World On A String

Med fire grammypriser og ”Årets bedste cross-over album” ved Danish Music Awards har World On A String cementeret deres position på musikscenen, med deres helt egen medrivende musikstil, der henter elementer fra jazz, folk og verdensmusik, leveret virtuost i et tempo der efterlader publikum åndeløst.

Artiklen fortsætter under annoncen

World On A String består af musikerne: John Sund – 6 & 12 string guitars, Bjarke Falgren – violin & viola, Morten Lundsby – contrabass og Mirwais Fedai – tabla & percussion.

Festivalen rummer hele paletten af musikalske genrer, og indledes med en klassisk afdeling med bl.a. strygere, blæsere, ensembler og solister. Gradvist bliver Festivalen mere “swingende” med jazzens evergreens for til sidst at byde op til dans med rock og pop! Mange af de rytmiske bands har allerede gjort deres indtog på den professionelle scene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Festivalen varer fra kl. 15 til 23 og med otte timers uafbrudt musikalsk tour de force, er der naturligvis mulighed for både at købe mad og drikkevarer i MGK-Cafeen.

Det hele er programsat, så man kan plukke nogle timer efter smag eller nyde hele molevitten.

Læs mere om programmet HER på Facebook

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...