Musikskolen klar til endnu et festligt Grandprix

20. januar 2016 Kultur

Festivalens ene gæstesolist er den prisvindende pianist Jakob Alsgaard Bahr der, udover omfattende musikkammermusikalsk virke samt solistoptræden med flere symfoniorkestre, er MGK-elevernes højt skattede akkompagnatør. Det er en ganske særlig fornøjelse at kunne præsentere Jakob som solist ved MGK-Festivalen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det bliver en ligeså stor fornøjelse at præsentere lidenskabelig andalusisk musik og dans, når festivalens andet hovednavn: Momento Flamenco indtager scenen og bringer salen i kog med flamenco-eksperten Jens Viggo Fjord på guitar, Julie Andkjær Olsen på dansegulvet og sangerinden Hilde Karlsen, skriver Musikskolen i en pressemeddelelse.

Årets musikbegivenhed

Det er MGK-eleverne der leverer musikken til Granprix den 30. januar, og for dem er festivalen årets helt store musikalske samlingspunkt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“MGK Festivalen er fantastisk fordi så mange unge musikere er samlet. Det er en kæmpe oplevelse at komme og høremusik sine ”kolleger” fra MGK. Det her er folk, der har lagt hundredvis af timer i øvelokalet – og det kan høres! Folk er virkelig dygtige”« siger Victor Sousa Christiansen, førsteårselev på MGK og forsanger i det prisvindende rockband Samzara.

Artiklen fortsætter under annoncen

Festivalens omdrejningspunkt er naturligvis MGK-erne, der flankeres af tidligere medstuderende, hvoraf flere allerede studerer på landets musikkonservatorier.

Festivalen rummer alt hvad hjertet kan begære af musikalske genrer, og indledes med en klassisk afdeling med bl.a. kammermusik, koncerter, arier og sågar et dramatiseret uddrag af Mozarts opera Figaros Bryllup med MGK’s Operaensemble. Gradvist bliver Festivalen mere swingende med jazzens evergreens for til sidst at blive helt elektrisk! Mange af de rytmiske bands har allerede gjort deres indtog på den professionelle scene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Festivalen varer fra kl. 16 til 24 og med otte timers uafbrudt musikalsk tour de force, er der naturligvis mulighed for både at købe mad og drikkevarer i MGK-Cafeen.

PROGRAM

Det hele er programsat, så man kan plukke nogle timer efter smag eller nyde hele molevitten:

16:00 Opera & skønsang, cello & velklang (Sted: Koncertsalen).

17:00 Violin & solister, slagtøjsartister (Sted: Koncertsalen).

18:00 Jakob Bahr & klaver, Schumann med manér (Sted: Koncertsalen).

Artiklen fortsætter under annoncen

19:00 Dinner & mad, musik gør glad (Sted: Musikhusets foyér).

20:00 Swing & jazz, guitar & bas (Sted: Musikhusets foyér).

21:00 Momento Flamenco, insiterende dansesko (Sted: Koncertsalen).

22:00-00:00 Elektrisk & Rock, vi kan ikke få nok (Sted: Musikhusets foyér).

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Samfund, Sønderborg

Sådan kommer du over Alssund når Kong Christian Xs Bro er lukket i uge 42

25. september 2021 Samfund

Rustbehandling er forklaringen på, at Kong Christian Xs Bro lukkes helt i efterårsferien, altså uge 42. Der er noget uopsætteligt rustarbejde, som skal laves og det medfører en total sandblæsning og maling af broklapperne. Når arbejdet går i gang kan hverken gående, cyklister eller bilister kan komme over broen. I perioden kan cyklister og gående […]

Læs mere...