Musikskolen: Spillelyst er en stor musikoplevelse for børn

8. marts 2015 Kultur

Sønderborg Musikskole slår dørene op for byens 3. klasser til arrangementet: “Spillelyst”. En dag fuld af musik, hvor børnene kan prøve om de har en lille basunist eller trompetist gemt i maven.

Det næste “Spillelyst-arrangement” løber af stablen den kommenden uge i Musikhuset, hvor det er elever fra Sønderskovskolen der får en musikalsk oplevelse. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg”>musik

Børn har en naturlig musikglæde, som Musikskolen vil sætte fokus på med projektet ‘Spillelyst’. Byens 3. klasser er blevet inviteret til at komme og prøve forskellige blæseinstrumenter og opleve glæden ved at være sammen om musikken, skriver Sønderborg Musikskole i en pressemeddelelse.

Med arrangementet vil Musikskolen gerne nå ud til børn, som ikke spiller musik i forvejen.

Musikken styrker på mange fronter

Det at spille musik gavner børns udvikling, og styrker deres indlæring. Samtidig styrker sammenholdet om musikken børnenes selvtillid og deres evne til at indgå i sociale fællesskaber.

“På den måde er det at lære at spille et instrument en gave for livet”, siger musikskoleleder Jan Østermusikgaard.

Børnene giver selv koncert

I Musikhuset venter syv professionelle musikere på at give børnene en dag fuld af musikoplevelser. Musikerne giver en kort koncert og bagefter får eleverne lov til at kaste sig over en række instrumenter, og sammen med musikerne prøve at finde det bedste “match”. Dagen afsluttes med at eleverne trommer til en vrøvlesang i Musikhusets koncertsal.

“Det er fantastisk at se børn, som ikke har rørt et instrument før, stå glade og stolte og spille sammen med kammeraterne, når dagen er omme”, siger musiker og idémand bag projektet, Henrik Cornelius.

Musikskolen står bag pilotprojektmusik6

“Spillelyst” er et helt nyt projekt, der er blevet til på Sønderborg Musikskole i et ønske om at udbrede musikken til flere børn.

“Det er ikke alle familier der har en tradition for at spille musik, og mange ser måske ikke sig selv som særlig musikalske. Men at spille musik er noget man kan lære, og det vigtigste er at lysten er der. Vi vil gerne åbne Musikhuset op for børnene og vise dem at alle er velkomne”, siger Jan Østergaard.

Spillelyst-projektet hviler på et samarbejde mellem Sønderborg Musikskole og byens folkeskoler og projektet er blevet taget godt imod af både børn og skoler.

“Vi er rigtig glade for samarbejdet med skolerne og de mange positive tilbagemeldinger vi har fået”, siger Jan Østergaard.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk