Musikskolens Kammerorkester spiller i Sct. Marie Kirke

30. oktober 2019 Kultur

Lørdag den 9. november kl. 16.00 er der liflig klassisk strygermusik i Sct. Marie Kirke. Her spiller Sønderborg Musikskoles Kammerorkester under ledelse af koncertmester i Sønderjyllands Symfoniorkester Karsten Dalsgaard. Orkestret som består af musikskolens dygtigste strygere fra Musikskolens Musikakademi og det konservatorieforberedende kursus MGK.

De har i det seneste års tid spillet under ledelse af Karsten Dalsgaard. Orkestret har i den tid udviklet sig rigtig godt, og det musikalske niveau er så højt, at orkestrets repertoire omfatter værker at de store mestre som Händel og Bach.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til koncerten den 9. november vil orkestret for første gang spille Griegs kendte og elskede Holberg Suite, som Grieg skrev i 1884 i anledningen af 200 året for Ludvig Holbergs fødsel. Grieg skrev værket som klaverværk, men allerede året efter blev stykket arrangeret for strygeorkester.

Siden har Griegs Holberg Suite været på mange kammerorkestres repertoireliste.

Til koncerten medvirker også Sct. Marie Kirkes organist Anne Agerskov, som spiller sammen med orkestret.

Der er fri entré til koncerten.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. oktober 2021 Kultur, Augustenborg

KunstPunkt: Mindeudstilling for Helene Michelsen

23. oktober 2021 Kultur

Helene Michelsen fra Vemmingbund har malet sit sidste billede. Hun har også bygget sin sidste skulptur, ligesom det er slut med de malede sten og fliser. Nu er der en mindeudstilling i KunstPunkt. “Jeg er datter af Helene Michelsen, men det er min mors fantastiske omgangskreds, der sammen har stablet dette kunstarrangement på benene”. Sådan […]

Læs mere...