Musikskolens Kammerorkester spiller i Sct. Marie Kirke

30. oktober 2019 Kultur

Lørdag den 9. november kl. 16.00 er der liflig klassisk strygermusik i Sct. Marie Kirke. Her spiller Sønderborg Musikskoles Kammerorkester under ledelse af koncertmester i Sønderjyllands Symfoniorkester Karsten Dalsgaard. Orkestret som består af musikskolens dygtigste strygere fra Musikskolens Musikakademi og det konservatorieforberedende kursus MGK.

De har i det seneste års tid spillet under ledelse af Karsten Dalsgaard. Orkestret har i den tid udviklet sig rigtig godt, og det musikalske niveau er så højt, at orkestrets repertoire omfatter værker at de store mestre som Händel og Bach.

Til koncerten den 9. november vil orkestret for første gang spille Griegs kendte og elskede Holberg Suite, som Grieg skrev i 1884 i anledningen af 200 året for Ludvig Holbergs fødsel. Grieg skrev værket som klaverværk, men allerede året efter blev stykket arrangeret for strygeorkester.

Siden har Griegs Holberg Suite været på mange kammerorkestres repertoireliste.

Til koncerten medvirker også Sct. Marie Kirkes organist Anne Agerskov, som spiller sammen med orkestret.

Der er fri entré til koncerten.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Vester Sottrup Frivillige Brandværn lukker – der er for få frivillige

1. december 2022 Sønderborg

Vester Sottrup Frivillige Brandværn, som har eksisteret i hele 76 år, har valgt at lukke stationen og opsige kontrakten om brandslukning i deres lokale slukningsområde. Alle borgere kan fortsat føle sig trygge, fordi området bliver dækket af andre brandværn. ”Vi har set os selv i øjnene og vi kan fremadrettet ikke overholde den kontrakt vi […]

Læs mere...