Myrer fra Schweiz til Augustiana

14. oktober 2014 Kultur

Pressemeddelelse:

Artiklen fortsætter under annoncen

Verdens længste kunstinstallation – fra Schweiz til Als – er tæt på finalen: Velkommen til fernisering i Augustiana Skulpturpark torsdag den 23. oktober kl. 13.30. Rekordforsøget er anmeldt til Guinness World Records Ltd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet blev sat i gang i foråret 2013 af den schweiziske kunstner Jörg Rohner, og siden er der fremstillet omkring 75 kunstværker i Schweiz, Tyskland og Danmark. De stammer fra værksteder på en række folkeskoler, handelsskoler, ungdomsskoler samt kultur- og terapiværksteder i de tre lande.

“At Sønderborg Kommune er endestation og dermed får æren af ferniseringen og fem ugers udstilling giver alle uddannelsesinstitutioner rig mulighed for at lade sig inspirere til kreativ og spændende undervisning. Jeg er rigtig stolt af, at elever og lærere på syv af vores folkeskoler har deltaget i verdens længste kunstprojekt og dermed måske bliver del af en verdensrekord. Det er et unikt projekt, der kombinerer kunst og grænseoverskridende samarbejde med næsten alle fagområder i den moderne undervisning”, siger Erik Lorenzen, formand for børne- og uddannelsesudvalget i Sønderborg Kommune, som er hovedtaler i forbindelse med ferniseringen.

Artiklen fortsætter under annoncen

unnamed

Over 2.000 børn og unge fra 6 til 18 år har deltaget i forskellige projekter, som har haft temaet „myrer“ til fælles – forskellige former og materialer fra træ, sten og pap til gips, kunststof, metal og modellervoks. Hver eneste myre er unik, og hver myre har været med til at vække Ameisenstrasse til live. Myrerne sidder nu rundt om i skolegårdene, de kravler over tage og på facader, og de udsmykker klasseværelser og fællesrum.

Samtidig har der været kreativ undervisning omkring myrernes fantastiske levevis, herunder deres hierarki, deres kommunikationsmetoder og deres biologi m.m.

Projektets formål

“Kunstinstallationen skal give unge mennesker en mulighed for at deltage i et meningsfyldt fællesskab og derved få mulighed for selv at opleve og arbejde med kunst”, siger Jörg Rohner.

På den 1.200 kilometer lange strækning er der i gennemsnit kun mellem 10 og 20 km til det nærmeste kunstprojekt, som enten er skabt efter deltagernes egne ideer eller efter Jörg Rohners byggeanvisninger.

Hertil kommer, at eleverne har skrevet deres ønsker eller budskaber på et ca. 40 cm stort myreæg, som de selv har fremstillet. Disse kæmpestore myreæg vil kunstneren samle ind på sin vej til Augustiana, og derefter bliver de en del af „finale-skulpturerne“ på Augustiana, som består af bl.a. en kæmpe myrefigur fra Schweiz, Tyskland og Danmark!

Plakater vil fortælle publikum historien og vise, hvordan de mange forskellige kunstgenstande er udviklet.

“Det vil være skønt, hvis der kommer mindst én skoleklasse fra hvert land,” siger Jörg Rohner.

“Vi har planlagt en billedbog om dette transeuropæiske projekt. Det koster nemlig en masse penge, og derfor har vi brug for flere sponsorer”, siger kunstneren.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 REGIONALT, Samfund

Vejarbejde nord og syd for grænseovergangen ved Frøslev

22. september 2023 REGIONALT

Politiet opfordrer borgere til at krydse grænsen på en af de mindre grænseovergange, der ligger vest for Frøslev, fordi de forventer meget kø. Her er grænseovergange i Vilmkær, Sofiedal, Bøgelhus og Pebersmark. Det skyldes et større vejarbejde på begge sider af grænsen, skriver politiet i en pressemeddelelse. Renoveringen af asfalten på de to kontrolområder ved […]

Læs mere...