Nedtællingen til Kongelig Classic er i gang

14. august 2017 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Nedtællingen er begyndt – snart fyldes Sønderborg Havn igen med klassiske yachter og flotte bevaringsværdige sejlskibe. Den 25. august hejser vi igen flagene for den historiske kapsejlads Kongelig Classic 1855.

Kapsejladsen starter i Flensburg, hvor skibene samles i løbet af den 24. august, skriver Kongelig Classic 1855 i en pressemeddelelse.

Første etape starter i Wasserslebener Bucht kl. 11 fredag den 25. augustog i løbet af eftermiddagen ankommer fartøjerne til Sønderborg, alt efter vejr-  og vindforhold, kan vi forvente at se skibene fra ca. kl. 15.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra kl. 14 bydes der på et omfattende kulturprogram: Du kan møde lirekassemanden Bombardi rundt omkring på havnen, og der vil være lidt gadegøgl. Sønderborg Harmonikaorkester underholder sammen med folkemusikgruppen ”Glimt i Øret”, ligesom ”Bigbandet Opus 2” spiller op på scenen foran slottet. Der er maritime legestationer for børn og barnlige sjæle.

Børnene kan igen i år afprøve de kunstneriske færdigheder under professionel vejledning af Dorthe Saldern Meier og Jørgen Rosengaard fra Sønderborg Kunstskole. Der er arbejdende værksteder, og I kan høre lidt om bl.a. Hjortspringbåden og Nydambåden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftenen afsluttes med hyggemusik forskellige steder langs havnen.

Vi håber, at rigtigt mange har lyst til at se på de flotte skibe og hygge sig med de kulturelle aktiviteter.

20. maj 2024 Frivillige, Sønderborg

SINDs Folkekøkken har sat dato på åbningen

20. maj 2024 Frivillige

Torsdag den 30. maj åbnes døren til SINDs Folkekøkken i Frivillighedens Hus – og der bydes på en måltid mad til bare 20 kroner for voksne og ti kroner for børn. Det fortæller Claus og Knud fra styregruppen. Aftenens menu er: Flæskesteg med hvide hartofler og brun sovs. Hertil er der rødkål og bønner. ”Formålet […]

Læs mere...