NemID: : Ældre computere skal skiftes ud med nyere

20. juni 2014 Erhverv

Hvis du er en af de mange computer-ejere, der bruger Windows XP skal du enten opgradere til et nyere styresystem eller ud og købe en ny computer, hvis den gamle ikke kan ”trække” et nyere styresystem.computer

– For langt de fleste med ældre computere, så er det bedst at der investeres i en ny. Nogle få af de ældre computere har grafik- og bundkort, der kan arbejde sammen med f.eks. Windows 7 – men er de mere end fire-fem år gamle, så går det ikke, lyder meldingen fra Nova Data. For forretningen ville det være bedre, hvis der bare kunne sættes nyt styresystem i alle computere.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er der bedre avance i for os, siger eksperten.

NemID-brugere

Forandringen gælder de brugere, der også efter den 15. juli vil kunne bruge NemID.

Den dag kommer der en opdatering til Java, der skal gennemføres, hvis man fortsat vil kunne anvende NemID.

Og den nye version af Java fungerer ikke sammen med Windows XP.

Det betyder, at Windows XP-brugere efter Java-opdateringen ikke længere kan logge på deres netbank eller offentlige hjemmesider, der kræver NemID.

Styresystemet Windows XP har efterhånden 12 år på bagen Det er lang tid for et styresystem, men en række borgere har stadig computere med dette styresystem. Allerede i april lukkede Microsoft for support til styresystemet. Det betyder bl.a., at der ikke længere kommer sikkerhedsopdateringer til Windows XP. Hermed bliver nye sikkerhedshuller ikke bliver lukket, og det gør i sig selv brug af internettet til en farlig ting.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2022 Kultur, Sønderborg

Bandet Cube fejrede 40 års fødselsdag

25. september 2022 Kultur

Det lokale rockband Cube runder 40 år den 27. september og det blev lørdag aften fejret i Borgerforeningens hus på Kær. Igennem de 40 år har Cube spillet til utallige lokale festivaler, samt private fester og julefrokoster mm. Musikstilen er bred, men har i alle år ligget i blues- og rockgenren, og dansegulvene er gerne […]

Læs mere...